Svijet

Protiv Rusije, Irana i Kine

Američki Zastupnički dom glasa o paketu pomoći za Ukrajinu, Izrael i Tajvan

U Zastupničkom dom većinu imaju republikanci, a većinski demokratski Senat već je izglasao sličnu mjeru


 
1 min
Istra24
foto: Wikipedia

U Zastupničkom dom većinu imaju republikanci, a većinski demokratski Senat već je izglasao sličnu mjeru

Američki Zastupnički dom, u kojem većinu imaju republikanci, danas će glasati o paketi sigurnosne pomoći za Ukrajinu, Izrael i Tajvan u vrijednosti od 95 milijardi dolara te se očekuje da će biti usvojen unatoč protivljenju stranačkih tvrdolinijaša.

Prošlo je više od dva mjeseca otkako je većinski demokratski Senat izglasao sličnu mjeru, a američki dužnosnici od demokratskog predsjednika Joea Bidena do glavnog republikanskog senatora Mitcha McConnella pozivaju predsjedatelja Zastupničkog doma Mikea Johnsona da sazove glasanje.

Johnson je ovog tjedna odlučio ignorirati prijetnje o vlastitoj smjeni koje su mu uputili tvrdolinijaši iz njegove svadljive većine od 218 naprema 213 zastupnika te je na dnevni red stavio glasanje o mjeri koja uključuje 60,84 milijarde dolara za Ukrajinu koja se dvije godine suočava s ruskom invazijom.

Paket također predviđa sredstva za Izrael, sigurnosnu pomoć za Tajvan i saveznike u indo-pacifičkoj regiji te mjere koje uključuju sankcije, prijetnju da se zabrani aplikacija društvene mreže TikTok, koja je u kineskom vlasništvu, i potencijalni transfer zaplijenjene ruske imovine Ukrajini.


Nastavite čitati

Svijet
 

PUNTO DI RIFERIMENTO PER L'INFORMAZIONE CNI: Radio Capodistria oggi ha compiuto75 anni

È stata fondata infatti il 25 maggio con il nome di Radio Trieste Zona jugoslava per diventare, sei anni più tardi Radio Capodistria * “Dal punto di vista giornalistico, ma anche di programma e di programmazione”, ha detto per l'oocasione il Caporedattore responsabile dei programmi italiani, Aljoša Curavić  “siamo autonomi all'interno del sistema radiotelevisivo pubblico sloveno. Questo significa che abbiamo la nostra linea editoriale, ci teniamo molto ad avere la nostra indipendenza e autonomia giornalistica”

Svijet
 

POBJEDA PROTIV CITY-a 2:1 Manchester United po 13. put osvojio FA kup

Strijelci za Manchester United bili su Argentinac Alejandro Garnacho u 30. minuti i Kobbie Mainoo u 39. minuti. Jedini pogodak za branitelje prošlogodišnjeg naslova bio je Jeremy Doku u 87. minuti  * Hrvatski reprezentativac Gvardiol bio je sukrivac za prvi pogodak Uniteda, a Kovačić je odigrao samo prvo poluvrijeme

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.