Svijet

energetska neovisnost

Britanija cilja učetverostručiti snagu vjetra na moru

Solarna energija i proizvodnja vjetra na kopnu do danas nisu imali službene vladine ciljeve rasta. Razvoj energetske neovisnosti Ujedinjenog Kraljevstva je pitanje nacionalne sigurnosti, rekao je britanski ministar gospodarstva


 
1 min
Istra24
Foto: Sam Forson/Pexels

Solarna energija i proizvodnja vjetra na kopnu do danas nisu imali službene vladine ciljeve rasta. Razvoj energetske neovisnosti Ujedinjenog Kraljevstva je pitanje nacionalne sigurnosti, rekao je britanski ministar gospodarstva

Ministar gospodarstva Ujedinjenog Kraljevstva, Kwasi Kwarteng postavio je ciljeve za solarnu, vjetar i nuklearnu energiju kao dio strategije energetske sigurnosti, prenosi portal Morski.hr.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva nastoji utrostručiti broj solarnih panela, više od četiri puta povećati snagu vjetra na moru i udvostručiti kopnenu energiju vjetra i nuklearnu energiju do 2030., u potezu koji bi mogao smanjiti račune za potrošače i smanjiti oslanjanje UK-a na strane dobavljače energije kao što je Rusija, navodi The Guardian.

Kwarteng je iznio ciljeve kao dio planova Odjela za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju (BEIS) za uključivanje u nadolazeću bijelu knjigu o energetskoj sigurnosti.

Ciljevi BEIS-a uključuju povećanje solarne energije s trenutnog kapaciteta od 14 GW na 50 GW, vjetra na moru s 11 GW na 50 GW, vjetra na kopnu sa 15 GW na 30 GW i nuklearne energije sa 7 GW na 16 GW, navodi Financial Times.

Solarna energija i proizvodnja vjetra na kopnu do danas nisu imali službene vladine ciljeve rasta.

Ranije ovog mjeseca, Kwarteng je kazao da je razvoj energetske neovisnosti Ujedinjenog Kraljevstva pitanje nacionalne sigurnosti.


Nastavite čitati

Svijet
 

Njemačka slavi 33. Dan njemačkog jedinstva

Njemačka slavi ponovno ujedinjenje državnim praznikom kojim se obilježava na dan kada se 1990. godine komunistička Istočna Njemačka pridružila Saveznoj Republici Njemačkoj, odnosno Zapadnoj Njemačkoj, stvarajući jedinstvenu njemačku državu prvi put od 1945. godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.