Svijet

uoči planiranog napada na grad Rafah

Izrael traži pomoć UN-a za evakuaciju civila iz ratnih zona

Egipat jača sigurnost duž granice s Gazom


 
1 min
HINA
EPA/HAITHAM IMAD

Egipat jača sigurnost duž granice s Gazom

Izrael je pozvao humanitarne agencije UN-a da mu pomognu u evakuaciji civila iz ratnih zona Gaze uoči planiranog napada na grad Rafah na granici s Egiptom koji je prepun raseljenih Palestinaca i koji jača mjere sigurnosti.

"Pozivamo UN-ove agencije na suradnju", rekao je glasnogovornik izraelske vlade Eylon Levy na brifingu. "Nemojte reći da se to ne može učiniti. Surađujte s nama da pronađemo način", dodao je. 

Egipat je pojačao sigurnosnu nazočnost duž granice s Gazom, rekli su svjedoci i sigurnosni izvor za dpa u ponedjeljak. 

Sigurnosne snage i intenzivne sigurnosne patrole primijećene su duž granice, posebno u području prijelaza Rafah i Kerem Shalom, rekli su svjedoci. 

Sigurnosne snage raspoređene su nakon što je Izrael u petak objavio da će pokrenuti vojnu operaciju u pograničnom gradu Rafahu, rekao je sigurnosni dužnosnik za dpa.

Izvor je rekao da su u tijeku operacije održavanja kako bi se povećala visina ograda i ojačala bodljikava žica oštećena u izraelskom bombardiranju.


Nastavite čitati

Svijet
 

Leteći automobil na telekomunikacijskom sajmu u Barceloni

Američka tvrtka Alef Aeronautics po prvi put javnosti je predstavila funkcionalni model nečega za što tvrdi da je prvi pravi leteći automobil. “Vozi poput automobila, izgleda poput automobila i polijeće vertikalno“, rekao je šef tvrtke Jim Dukhovny

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.