Svijet

JAČANJE ISTOČNOG KRILA

Poljska spremna prihvatiti nuklearno oružje na svojem teritoriju

Duda, koji se trenutačno nalazi u Kanadi nakon posjeta SAD-u gdje se sastao s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom i obratio se UN-u, dodao je da je pitanje potencijalnog raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj predmet razgovora između Poljske i SAD-a "već neko vrijeme"


 
2 min
Ilustracija/Arhiva

Duda, koji se trenutačno nalazi u Kanadi nakon posjeta SAD-u gdje se sastao s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom i obratio se UN-u, dodao je da je pitanje potencijalnog raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj predmet razgovora između Poljske i SAD-a "već neko vrijeme"

Poljska je spremna prihvatiti nuklearno oružje na svojem teritoriju ako NATO, čija je članica, odluči ojačati istočno krilo jer Rusija raspoređuje novo naoružanje u Kalinjingradu i Bjelorusiji, rekao je poljski predsjednik u razgovoru objavljenom u ponedjeljak.

"Ako naši saveznici odluče rasporediti nuklearno oružje na našem teritoriju u sklopu raspodjele nuklearnog oružja kako bi ojačali sigurnost istočnog krila NATO-a, spremni smo na to", rekao je Andrzej Duda za dnevni list Fakt.

Glasnogovornik Kremlja rekao je u ponedjeljak da će se Rusija, ako se to dogodi, pobrinuti za svoju "sigurnost".

"Vojni dužnosnici će naravno analizirati situaciju i, u svakom slučaju, poduzeti sve potrebne protumjere kako bi zajamčili našu sigurnost", rekao je Dmitrij Peskov novinarima. 

Duda, koji se trenutačno nalazi u Kanadi nakon posjeta SAD-u gdje se sastao s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom i obratio se UN-u, dodao je da je pitanje potencijalnog raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj predmet razgovora između Poljske i SAD-a "već neko vrijeme".

"Već sam o tome nekoliko puta razgovarao", rekao je.

Duda se u ožujku sastao s američkim kolegom Joeom Bidenom.

Po Dudi, "Rusija sve više militarizira Kalinjingrad".

"Upravo premješta svoje nuklearno naoružanje u Bjelorusiju", dodao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u lipnju 2023. da je premjestio prvo rusko nuklearno oružje u Bjelorusiju.


Nastavite čitati

Svijet
 

PUNTO DI RIFERIMENTO PER L'INFORMAZIONE CNI: Radio Capodistria oggi ha compiuto75 anni

È stata fondata infatti il 25 maggio con il nome di Radio Trieste Zona jugoslava per diventare, sei anni più tardi Radio Capodistria * “Dal punto di vista giornalistico, ma anche di programma e di programmazione”, ha detto per l'oocasione il Caporedattore responsabile dei programmi italiani, Aljoša Curavić  “siamo autonomi all'interno del sistema radiotelevisivo pubblico sloveno. Questo significa che abbiamo la nostra linea editoriale, ci teniamo molto ad avere la nostra indipendenza e autonomia giornalistica”

Svijet
 

POBJEDA PROTIV CITY-a 2:1 Manchester United po 13. put osvojio FA kup

Strijelci za Manchester United bili su Argentinac Alejandro Garnacho u 30. minuti i Kobbie Mainoo u 39. minuti. Jedini pogodak za branitelje prošlogodišnjeg naslova bio je Jeremy Doku u 87. minuti  * Hrvatski reprezentativac Gvardiol bio je sukrivac za prvi pogodak Uniteda, a Kovačić je odigrao samo prvo poluvrijeme

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.