Svijet

pregovori trajali dva i pol sata

Rusija kaže da je tijekom razgovora s Ukrajinom dogovorila humanitarne koridore

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti"


 
1 min
Istra24

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti"

Završen je drugi krug razgovora izaslanstva Rusije i Ukrajine u Bjelorusiji, rekao je ruskim medijima šef ruskog izaslanstva Vladimir Medinski, a dvije strane dogovorile su humanitarne koridore za civile, prenosi CNN.

“Razgovarali o tri točke- vojnoj, međunarodnoj i humanitarnoj, a treća je pitanje budućeg političkog reguliranja sukoba. Ključno oko čega smo danas postigli dogovor je spašavanje civila koji su se našli u zoni vojnog sukoba. Ruska i ukrajinska ministarstva obrane dogovorila su se o osiguravanju humanitarnih koridora za civile i mogućem privremenom prekidu vatre u područjima gdje se odvija evakuacija”, rekao je Medinski medijima.

Razgovori su trajali dva i pol sata.

U međuvremenu, ukrajinski pregovarač je rekao da razgovori nisu dali nikakve rezultate koji su Ukrajini potrebni, ali je rekao da postoji "rješenje samo za organizaciju humanitarnih koridora".

"Drugi krug pregovora je gotov. Nažalost, rezultati koji su potrebni Ukrajini još nisu postignuti. Rješenje postoji samo za organizaciju humanitarnih koridora", rekao je visoki ukrajinski dužnosnik Mykhailo Podolyak u tweetu.

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti".


Nastavite čitati

Svijet
 

Švicarci danas na referendum odlučuju o mirovinskoj reformi

Nakon dva neuspjela pokušaja 2004. i 2017., službeni Bern nada se da će napokon dobiti dovoljno glasova za prijedlog da „stabilizira” švicarski mirovinski sustav, kojemu prijeti da ga pregazi velika 'baby boom' generacija koja se približava mirovini, a očekivani životni vijek joj raste

Svijet
 

SEAD AHMETOVIĆ: Balkanski programeri su među najboljima na svijetu

Ne kažem da su drugi lošiji, ali naši sa Balkana imaju nešto posebno. Mi smo generalno skloni rješavanju problema. Je li to tehnički bolje razvijen mozak kao što ga je imao Nikola Tesla? Ne znam, mi smo uvijek bili privrženi prirodnim znanostima, imamo jake fakultete u svim balkanskim državama. To dokazuju i razna natjecanja na kojima su zemlje iz regije uvijek među prvima, tvrdi Ahmetović

Svijet
 

Na svjetskom prvenstvu u veslanju, braća Sinković četvrti

Zlato su osvojili Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androdias s vremenom 6:09.34, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:10.52), a treći Australci David Bartholot i Caleb Antill (6:11.92). Braća Sinković su do četvrtog mjesta stigli s vremenom 6:14.99

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.