Svijet

pregovori trajali dva i pol sata

Rusija kaže da je tijekom razgovora s Ukrajinom dogovorila humanitarne koridore

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti"


 
1 min
Istra24

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti"

Završen je drugi krug razgovora izaslanstva Rusije i Ukrajine u Bjelorusiji, rekao je ruskim medijima šef ruskog izaslanstva Vladimir Medinski, a dvije strane dogovorile su humanitarne koridore za civile, prenosi CNN.

“Razgovarali o tri točke- vojnoj, međunarodnoj i humanitarnoj, a treća je pitanje budućeg političkog reguliranja sukoba. Ključno oko čega smo danas postigli dogovor je spašavanje civila koji su se našli u zoni vojnog sukoba. Ruska i ukrajinska ministarstva obrane dogovorila su se o osiguravanju humanitarnih koridora za civile i mogućem privremenom prekidu vatre u područjima gdje se odvija evakuacija”, rekao je Medinski medijima.

Razgovori su trajali dva i pol sata.

U međuvremenu, ukrajinski pregovarač je rekao da razgovori nisu dali nikakve rezultate koji su Ukrajini potrebni, ali je rekao da postoji "rješenje samo za organizaciju humanitarnih koridora".

"Drugi krug pregovora je gotov. Nažalost, rezultati koji su potrebni Ukrajini još nisu postignuti. Rješenje postoji samo za organizaciju humanitarnih koridora", rekao je visoki ukrajinski dužnosnik Mykhailo Podolyak u tweetu.

Drugi član ruske delegacije, Leonid Slucki, rekao je za Rusiju 24 da su se obje strane dogovorile o trećem krugu pregovora, koji će se dogoditi u "najskorijoj budućnosti".


Nastavite čitati

Svijet
 

Snažne oluje pogodile Njemačku, Češku i Slovačku

Dvije osobe poginule su prekjučer u odronu blata u slovačkoj planinskoj dolini. U susjednoj Češkoj jučer je na više lokacija obustavljen željeznički promet zbog srušenih stabala u jakom grmljavinskom nevremenu. Sinoć je velika oluja u južnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj uzrokovala poplavljene ceste i podrume te prometni kolaps 

Svijet
 

Olimpijska baklja sutra u Parizu

Iduća dva pariška dana bit će satkana s mnoštvom koncerata i kulturnih događanja diljem pariških ulica, a sve će kulminirati velikim nedjeljnim vatrometom u 23 sata. Olimpijske igre počinju 26. srpnja te traju do 11. kolovoza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.