Svijet

požar se još gasi

Tisuće životinja stradale u požaru na njemačkoj farmi svinja

Vatrogasci su prvotno rekli da je u požaru stradalo oko 20. 000 svinja. Glasnogovornik tvrtke rekao je kasnije u subotu da je stradalo 1750 krmača i nepoznat broj prasadi


 
1 min
HINA

Vatrogasci su prvotno rekli da je u požaru stradalo oko 20. 000 svinja. Glasnogovornik tvrtke rekao je kasnije u subotu da je stradalo 1750 krmača i nepoznat broj prasadi

Tisuće životinja stradale su u požaru u velikom objektu za tov svinja u regiji Altmark u Saskoj-Anhaltu u sjevernoj središnjoj Njemačkoj.

Vatrogasci su prvotno rekli da je u požaru stradalo oko 20. 000 svinja. Glasnogovornik tvrtke rekao je kasnije u subotu da je stradalo 1750 krmača i nepoznat broj prasadi.

Prema riječima predstavnika okruga Salzwedela u regiji Altmarku, obično ima oko osam prasadi po krmači. Prema informacijama, spašeno je 5200 krmača i 35. 000 prasadi.

Angažirano je ukupno više od 210 vatrogasaca, priopćila je lokalna okružna uprava.

Radovi na gašenju požara vjerojatno će se nastaviti tijekom vikenda, rekla je Inga Otte-Sonnenschein, voditeljica ureda za pravne i okružne poslove.

U požaru je, rekla je, uništeno oko trećine tovilišta svinja.


Nastavite čitati

Svijet
 

PUNTO DI RIFERIMENTO PER L'INFORMAZIONE CNI: Radio Capodistria oggi ha compiuto75 anni

È stata fondata infatti il 25 maggio con il nome di Radio Trieste Zona jugoslava per diventare, sei anni più tardi Radio Capodistria * “Dal punto di vista giornalistico, ma anche di programma e di programmazione”, ha detto per l'oocasione il Caporedattore responsabile dei programmi italiani, Aljoša Curavić  “siamo autonomi all'interno del sistema radiotelevisivo pubblico sloveno. Questo significa che abbiamo la nostra linea editoriale, ci teniamo molto ad avere la nostra indipendenza e autonomia giornalistica”

Svijet
 

POBJEDA PROTIV CITY-a 2:1 Manchester United po 13. put osvojio FA kup

Strijelci za Manchester United bili su Argentinac Alejandro Garnacho u 30. minuti i Kobbie Mainoo u 39. minuti. Jedini pogodak za branitelje prošlogodišnjeg naslova bio je Jeremy Doku u 87. minuti  * Hrvatski reprezentativac Gvardiol bio je sukrivac za prvi pogodak Uniteda, a Kovačić je odigrao samo prvo poluvrijeme

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.