Svijet

Nikad nije kasno

Uz dugo pismo isprike vratio knjigu njemačkoj knjižnici nakon 60 godina

U pismu je, danas 81-godišnji član knjižnice u Mönchengladbachu zatražio "tisuću puta oprost" zbog kašnjenja u povratu knjige


 
1 min
HINA

U pismu je, danas 81-godišnji član knjižnice u Mönchengladbachu zatražio "tisuću puta oprost" zbog kašnjenja u povratu knjige

Muškarac koji je posudio knjigu iz knjižnice u njemačkome gradu Mönchengladbachu vratio ju je 60 godina nakon isteka roka povrata.

Knjiga je na adresu njemačke knjižnice stigla u paketu poslanom s juga Francuske zajedno s rukom napisanim pismom isprike na dvije stranice, objavila je uprava knjižnice, dodavši da svome bivšem članu neće naplatiti zaostalu kaznu. 

U pismu je, danas 81-godišnji član knjižnice u Mönchengladbachu zatražio "tisuću puta oprost" zbog kašnjenja u povratu knjige.

Neimenovani je muškarac prije 60 godina posudio knjigu Friedricha Engelsa.

"Gradska knjižnica sretna je zbog povrata svoje imovine. Sada možemo prekrižiti naslov s dugog popisa nestalih knjiga", stoji u priopćenju uprave. 

Od kraja Drugoga svjetskog rata iz te je njemačke gradske knjižnice nestalo više od 850 knjiga.


FOTO: Pixabay

Nastavite čitati

Svijet
 

Milanović pozvao Hrvate u BiH da izađu na izbore

Milanović je poruci uoči izbora ponovio da će se izbori u BiH opet održati prema izbornom zakonu koji već dulje vrijeme ograničava mogućnost izbora legitimnih predstavnika Hrvata na mnogim razinama vlasti. "U takvim okolnostima, kada je upitno hoće li moći izabrati svoje legitimne predstavnike, jedini način da pokušaju osigurati svoje pravo na legitimnu zastupljenost jest izlazak na izbore u što većem broju", poručio je hrvatski predsjednik

Svijet
 

Najmanje 23 civila ubijena u ruskom raketnom napadu na Ukrajinu

Reutersov svjedok vidio je 12 tijela, od kojih četiri u automobilima te rekao je da je projektil napravio krater u zemlji u blizini dva reda vozila na sajmu automobila. "Dosad 23 mrtvih i 28 ranjenih. Svi civili", napisao je Oleksandr Staruh, regionalni guverner Zaporižja na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.