Svijet

AGRESIJA NA UKRAJINU

Zelenskij: Ruske rakete uništile zračnu luku u Vinicji

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su ruske rakete u nedjelju potpuno uništile civilnu zračnu luku u području Vinicje, glavnoga grada srednjozapadne regije


 
1 min
HINA
FOTO: Hina

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su ruske rakete u nedjelju potpuno uništile civilnu zračnu luku u području Vinicje, glavnoga grada srednjozapadne regije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su ruske rakete u nedjelju potpuno uništile civilnu zračnu luku u području Vinicje, glavnoga grada srednjozapadne regije.

Ranije su vlasti objavile da hitne službe gase vatru u zračnoj luci izazvanu raketiranjem.

Rusija je usmjerila svoje snage kako bi opkolila ukrajinski grad Dnjipro i sada one nastoje odrezati Ukrajinu od Crnog mora, napisao je visoki sigurnosni dužnosnik Oleksij Danilov na Facebooku u nedjelju.

Rusija danima pokušava osvojiti prijestolnicu Kijev,  dodaje Danilov. 

Odvojeno je premijer Denis Šmihal rekao da Ukrajina očekuje 639 milijuna eura Europske investicije banke za pomoć gospodarstvu zbog  invazije ruske vojske koja nastoji uništiti infrastrukturu zemlje.

Ukrajinski predsjednik ranije je u nedjelju  rekao da se ruske snage spremaju bombardirati grad Odesu na ukrajinskoj obali Crnog mora i naglasio da će to "biti ratni zločin".

U videoporuci u subotu Zelenskij je rekao da ruska vojska nije postigla svoje ciljeve, ali da je gotovo 10.000 ruskih vojnika poginulo u borbama.

Taj se broj nije mogao neovisno provjeriti i daleko je veći od 498 smrti koje je Moskva priznala ranije ovog tjedna.


Nastavite čitati

Svijet
 

U ratu u Ukrajini poginulo više od 50.000 ruskih vojnika

Ni Ukrajina ni Rusija od samog početka rata ne objavljuju svoje gubitke. Krajem veljače, Kijev je broj poginulih vojnika sveo na 31.000, dok ruska vojska vrlo rijetko govori o svojim vojnim gubicima, no smatra se da su objavljene brojke svedene na minimum

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.