Priča o novom luksuznom Heritage Hotelu i Resortu Monumenti u Puli bila bi nepotpuna kada se u nju ne bi uključila njena gastronomska ponuda i tim koji stvara vrhunska kulinarska zadovoljstva.
Dolazak u restoran Heritage Hotela i Resorta Monumenti ostavlja dojam visoke kvalitete. Prekrasan ambijent uz samo more, iznimno ljubazno osoblje i naravno, poznati istarski chef Franko Mocko koji nam odmah daje na znanje da je trud cijelog tima usmjeren isključivo na najkvalitetniju uslugu i zadovoljstvo gostiju.

Terasa restorana je uz samo more

Dočekat će vas ljubazno osoblje
Svaki chef ima neku svoju priču o tome kako je postao zaljubljenik u pripremanje hrane. Mocko ističe da je njegova ljubav prema kuhinji počela jako davno, još dok je kao dijete od osam godina posjećivao svoje none koje su radile u kuhinjama Pule i Poreča, te ne skriva da je uz pripremanje hrane vezan - skoro pa pola stoljeća.
- Bili su to neki divni trenuci za malog dječaka. Istina je da su te divne žene zaslužne za ovo što sam danas. Sve je počelo kada mi je nona koja je radila u jednom porečkom restoranu dala zadatak da očistim lignje. Sa zadovoljstvom sam prihvatio taj posao i ostao tijekom ljetnih praznika raditi u kuhinji. Osjećaj uspješnosti u obavljenom poslu svoju kulminaciju dosegnuo je kada sam primio svoju prvu plaću. Možete zamisliti sreću djeteta koje je za svoje kulinarske početke bilo adekvatno nagrađeno, opisuje nam začetke ljubavi prema pripremanju hrane.
Zanimanje za gastronomij7u je samo rasla i od Mocka stvorila vrhunskog chefa, čija kulinarska umijeća prate vjerni sljedbenici, ali i sve veći broj novih koji tek otkrivaju koliko znanja i truda stoji iza njega.

Nadzor nad pripremom
Mocko naglašava da su pripreme i ideje o tome kako će izgledati jelovnik u novom restoranu trajale više od dva mjeseca, kao i potraga za timom koji će pratiti njegovu viziju.

Dio Mockovog tima
"U trenucima imam osjećaj da ih je samo nebo poslalo, jer ovaj tim od dvanaest osoba je ono što sam stvarno želio. Svaki od njih je kulinarski stručnjak u svom području i samo udruženi dolazimo do cilja.
Viziju mediteranske kuhinje predstavljenu na jedan sasvim nov moderan i prije svega autorski način je ono što nudimo našim gostima" poručuje Mocko te daje poseban naglasak činjenici da većinu sastojaka u pripremi jela dobavljaju od istarskih obiteljskih gospodarstava, što vidi kako dodatnu garanciju kvalitete.
Stoga nam predstavlja neka od jela koja su se danas našla na meniju.
Ono što nas dodatno iznenađuje je njegova želja da od gostiju dozna što im se sviđalo, a što ne, jer kako kaže; "Samo uz iskrenu kritiku mogu dalje učiti i napredovati na zadovoljstvo svih nas, što naravno očekujem i od svog tima".

Unutrašnjost hotelskog restorana
I naravno, istina je to, kušajući spremljeno predjelo, glavno jelo i desert, mogli smo se uvjeriti da je tomu tako. Praveći nam društvo, Mocko je nakon svakog slijeda očekivao naše reakcije, ali i uz najbolju volju, negativnu kritiku nismo mogli naći, jer sve je bilo pripremljeno baš kako nam je nagovijestio i predstavio prije posluživanja.

Naravno, uz osmijeh je sve bolje
Mocko naglašava da ničeg od ovoga ne bi bilo, da iza njega ne stoji pravi tim vrhunskih profesionalaca.

Franko Mocko
"Ne volim se medijski eksponirati, draže mi je kada jela govore o meni i ekipi koja ih stvara. Za kraj mogu poručiti da cijelu ovu priču doživljavam kao jedan novi početak, s velikim mogućnostima koje stoje ispred mene, a sve s krajnjim ciljem, satisfakcijom koja ostaje nakon što se zadovoljni gosti opet vrate k nama".

Zadovoljni gosti su najbitniji
Od srca želim da isprobate sve što smo pripremili i kušate Mediteran onako kako ga ja osjećam.
Pozivam Vas da doživite Mediteran kroz moja jela te toplo preporučujem cijeli jelovnik, a posebno izdvajam hladna riblja predjela; sotirana hobotnica sa sezonskim grilanim povrćem, chevice s lagano pikantnim umakom od avokada i skute, a za kraj posebno naglašavam - naša slatka jela.
Rezervirajte Vaše mjesto i kušajte okuse ljeta
CHEF FRANKO MOCKO