Život

POČELI SU U PETAK

Dani antike u Puli tijekom vikenda opet na pulskom Forumu

Posjetitelji će moći stvoriti svoj antički miris i ostaviti svoj trag na papiru crtajući antičke motive uz čašicu dobrog vina te poslušati priče i gledati prizore iz rimske povijesti grada


 
1 min
Istra24
Foto: TZ Pula

Posjetitelji će moći stvoriti svoj antički miris i ostaviti svoj trag na papiru crtajući antičke motive uz čašicu dobrog vina te poslušati priče i gledati prizore iz rimske povijesti grada

U predvečernjim satima prošlog su petka, uz zvuk udarca gonga, na pulskom Forumu započeli su Dani antike u Puli.

Foto: TZ Pula

Zvukovi  antičke glazbe ispred Augustovog hrama i prelijepe  žene u povijesnim  antičkim kostimima plijenile su pažnju slučajnih i namjernih prolaznika.

Foto: TZ Pula

U čast ženi i antičkom vjenčanju, u kutku antičke domine, poput čitanja knjige započele su priče koje su se izmjenjivale jedna za drugom upoznavajući  publiku kako je to nekad bilo u Rimskom carstvu. Ljepota, mirisi, okusi i buđenje svih čula u posebnoj tišini najavljivali su oživljavanje antičkog vjenčanja. Dražesni antički poljubac desio se kada je mlada rekla «Gdje god ideš ti i ja ću s tobom«.

Foto: TZ Pula

U čast mladencima, njihovoj sreći i plodnosti, poštivani su svi običaji koji su prethodili i gozba je mogla početi, a pjevala je i publika. Voda, vatra, kruh sve su to simboli koji krase ovaj lijepi događaj. A kakva bi to bila rimska gozba, da nema trbušnih plesačica. Naravno da to nije kraj .

Foto: TZ Pula

Dani antike u Puli nastavljaju se u petak i subotu. Posjetitelji će moći stvoriti svoj antički miris i ostaviti svoj trag na papiru crtajući antičke motive uz čašicu dobrog vina.

Foto: TZ Pula

Više informacija:  https://www.pulainfo.hr/hr/dani-antike-u-puli-svibanj-2024-godine/


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.