Život

premijeru je imao u puli

Dugometražni igrani film "Tereza37" najbolji film festivala u Danskoj

Filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu prikazanaje  na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon)


 
2 min
Istra24

Filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu prikazanaje  na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon)

Film "Tereza37" redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Filmskom festivalu u danskom Aarhusu, a uskoro odlazi na Island i u SAD, izvijestio je u srijedu HAVC.

Najprije će biti na Međunarodnom filmskom i video festivalu u Ateni (Ohio, SAD), koji se održava uživo od 1. do 7. travnja, i u sklopu festivala imat će posebnu projekciju u čast Danilu Šerbedžiji, koji je predsjednik žirija dugometražne igrane konkurencije.

U travnju će se prikazati i u okviru Filmskog festival Close Up u Reykjaviku, koji se održava online od 7. do 10. travnja, među 40 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova. Jedan je od četiri naslova u natjecanju dugometražnog igranog filma. 

Svjetsku premijeru imao je na Pulskom filmskom festivalu 2020. na kojem je osvojio čak šest Zlatnih arena, a međunarodnoj publici prvi put se predstavio na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. 

Ta filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu od tada je prikazana na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon).

Glume Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je režirao Danilo Šerbedžija, a scenarij potpisuje Lana Barić. 

Producentica je Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulski filmski festival prvi put počinje u četvrtak - dolazi i Baby Lasagna

Umjetnički ravnatelj Danijel Pek istaknuo je da će otvaranje pred službeni početak vikenda privući više publike i gostiju te da je broj filmova i gostiju povećan u odnosu na lanjski, što će rezultirati dinamičnijim rasporedom i uključivanjem većeg broja gostiju u festivalske programe * U dvorištu Doma hrvatskih branitelja, uz Baby Lasagnu, nastupit će traženi Buč Kesidi, TBF, Porto Morto...

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.