Život

premijeru je imao u puli

Dugometražni igrani film "Tereza37" najbolji film festivala u Danskoj

Filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu prikazanaje  na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon)


 
1 min
Istra24

Filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu prikazanaje  na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon)

Film "Tereza37" redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Filmskom festivalu u danskom Aarhusu, a uskoro odlazi na Island i u SAD, izvijestio je u srijedu HAVC.

Najprije će biti na Međunarodnom filmskom i video festivalu u Ateni (Ohio, SAD), koji se održava uživo od 1. do 7. travnja, i u sklopu festivala imat će posebnu projekciju u čast Danilu Šerbedžiji, koji je predsjednik žirija dugometražne igrane konkurencije.

U travnju će se prikazati i u okviru Filmskog festival Close Up u Reykjaviku, koji se održava online od 7. do 10. travnja, među 40 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova. Jedan je od četiri naslova u natjecanju dugometražnog igranog filma. 

Svjetsku premijeru imao je na Pulskom filmskom festivalu 2020. na kojem je osvojio čak šest Zlatnih arena, a međunarodnoj publici prvi put se predstavio na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. 

Ta filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu od tada je prikazana na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon).

Glume Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je režirao Danilo Šerbedžija, a scenarij potpisuje Lana Barić. 

Producentica je Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita.


Nastavite čitati

Svijet
 

Hrvatski eurozastupnici podržali nastavak sankcija Rusiji, protiv jedino Kolakušić: "Doći će do nukleranog rata, poginut će stotina milijuna ljudi"

Čelnica Komisije uoozorila je da će se nakon zime ponovno morati puniti skladišta plina, istaknuvši da bi EU "trebala imati zajednički sustav nabave energenata". Europska unija nastoji što prije ukinuti ovisnost o ruskim energentima. Hrvatska je najavila proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku i prognozira da će postati regionalni centar opskrbe plinom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.