republika - dugi
Život

Ciklus predavanja RIJEČI ZA ZDRAVLJE

Dunja Gulin: "Što i kako jesti. Deset jednostavnih savjeta za optimalno fizičko i psihičko zdravlje"

Na ovom ćete sažetom i praktičnom predavanju saznati koje korake u prehrani možete učiniti već danas da smanjite upalne procese u tijelu, izbjegnete nagli rast i pad šećera u krvi, pojačate imunitet, zaboravite na brojanje kalorija, povećate razinu energije te postignete bolje raspoloženje


 
2 min
Borka Petrović

Na ovom ćete sažetom i praktičnom predavanju saznati koje korake u prehrani možete učiniti već danas da smanjite upalne procese u tijelu, izbjegnete nagli rast i pad šećera u krvi, pojačate imunitet, zaboravite na brojanje kalorija, povećate razinu energije te postignete bolje raspoloženje

Dunja Gulin gošća je sljedećeg predavanja iz ciklusa "Riječi za zdravlje", koji se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula organizira jednom mjesečno.

Sutra, u petak, 5. travnja održat će se predavanje "Što i kako jesti? 10 važnih (i jednostavnih!) savjeta za optimalno fizičko i mentalno zdravlje".

Program počinje u 18 sati i ulaz je slobodan.

O predavanju:

Opće je poznato da ljubav ide kroz želudac, no najnovija znanstvena istraživanja potvrđuju da i zdravlje definitivno ide kroz želudac! I to u punoj većoj mjeri nego se to smatralo prije desetak godina. Na ovom ćete sažetom i praktičnom predavanju saznati koje korake u prehrani možete učiniti već danas da smanjite upalne procese u tijelu, izbjegnete nagli rast i pad šećera u krvi, pojačate imunitet, zaboravite na brojanje kalorija, povećate razinu energije te postignete bolje raspoloženje.

O predavačici:

Dunja Gulin po struci je profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti, no od samog početka studija paralelno se educira na području prirodne prehrane kojom se profesionalno bavi već 20 godina.

Autorica je 10 kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku od kojih se neke prevedene na brojne svjetske jezike. Godine 2016. završila je Plant-Based Nutrition program dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell.Danas vodi Detoks programe uživo i online, budno prati saznanja o prehrani koje nam nudi najmodernija znanost, i u skladu s time prilagođava svoj rad, kao i vlastitu prehranu.

Završava 5. godinu psihoterapijske edukacije (Integralna tjelesna psihoterapija) te stečenim znanjima povezuje prehranu i mentalno zdravlje.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.