Porečka jesen nudi bogat eno-gastro program, gdje posjetitelji mogu uživati u vrhunskim lokalnim proizvodima, delicijama i vinskim kombinacijama, uz glazbeni i zabavni program. Program je otvorila manifestacija Zeleno i Plavo u Poreču (traje do sutra, 21. rujna, Trg slobode) – promocija i prodaja tradicionalne hrane i proizvoda Slavonije. Posjetitelji će moći kušati i kupiti autohtone proizvode te doživjeti čari gastronomije s područja Slavonije, u kombinaciji s glazbenim i zabavnim sadržajem.
Također na Trgu slobode, 25. rujna, održava se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda, gdje će lokalni OPG-ovi predstaviti svoje proizvode i ponuditi degustacije tipičnih istarskih specijaliteta. Posjetitelji će moći kušati maslinovo ulje, sireve, pršut, domaće džemove i druge delicije, te se upoznati s bogatom tradicijom i kvalitetom lokalne proizvodnje.
Jučer je porečka tržnica ugostit će 19.9 gastro event „Gušti Merkata“, priliku za degustaciju svježe pripremljenog jela, uz „čašicu razgovora“ u dobrom društvu i glazbenu kulisu koja dodatno oplemenjuje doživljaj.
Jesenski gastro program kulminira trećim izdanjem „Cabernet Sauvignon & plava riba“, koje će se održati 7., 14., 21. i 28. studenog te 5. prosinca. Pet petaka, pet gastronomskih putovanja u sljubljivanje vrhunskih vina i plave ribe, pod vodstvom renomiranih chefova u porečkim restoranima.
Novost ove godine je širenje programa na klaster Poreč Riviera – večeri će se održati i u Funtani te Taru, pružajući posjetiteljima još bogatije gastronomsko i kulturno iskustvo.