Život

zaboravljena kamena ploča

Filip Zoričić: Đorđe Balašević dobit će posvetu u kamenu na dan svog rođendana, 11. svibnja

Čim sam jučer vidio da se to vrti po društvenim mrežama otišao sam kod vlasnika kamenoklesarske radnje "Mramor Dajčić" kod Svetog Petra u Šumi da vidim o čemu je riječ i on me ljubazno primio, kazao nam je Zoričić


 
2 min
Borka Petrović

Čim sam jučer vidio da se to vrti po društvenim mrežama otišao sam kod vlasnika kamenoklesarske radnje "Mramor Dajčić" kod Svetog Petra u Šumi da vidim o čemu je riječ i on me ljubazno primio, kazao nam je Zoričić

Na objave da masivna kamena ploča posvećena popularnom pjevaču Balaševiću stoji zaboravljena u kamenoklesarskoj radnji odmah je reagirao pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

- Čim sam jučer vidio da se to vrti po društvenim mrežama otišao sam kod vlasnika kamenoklesarske radnje "Mramor Dajčić" kod Svetog Petra u Šumi da vidim o čemu je riječ i on me ljubazno primio.

Kako sam doznao, ploču je navodno lani još u svibnju naručio upravo Grad Pula, no zašto je njeno postavljanje zapelo provjerit ću odmah sutra. Stalo mi je da se pjevaču, koji je volio naš grad, a Puljani voljeli njega, odužimo i stoga mi je plan da kamenu ploču na kojoj je uklesan natpis "Na stanici u Puli" postavimo, kako je to i zamišljeno, kazao nam je Zoričić.

Marko Prpic/PIXSELL

Na pitanje kada će se i gdje ona postaviti navodi da mjesto još nije definirano, no ideja mu je da se ploča inaugurira 11. svibnja, odnosno na dan kada je Đorđe Balašević rođen. Kazao je i kako će u odabir mjesta gdje će ploča biti postavljena biti uključena struka, a osim željezničke stanice potencijalna mjesta su i riva, ispred Arene...

- Bitnije mi je obilježiti nečiji dan rođenja nego datum smrti, a ovom velikom glazbeniku svakako ćemo se na prigodan način odužiti i tijekom svečanosti u INK kada budemo proslavili Dan Grada Pule, zaključio je Zoričić.

Popularni kantautor, koji je često gostovao u Puli, preminuo je 19. veljače prošle godine.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.