Kako je ovih dana na pulskoj rivi, gdje se do 15. kolovoza održava Burger festival, pogledajte u fotogaleriji Pixellovog fotoreportera Srećka Niketića.
Ove godine Puležane i njihove goste očekuje deset kućica, od kojih je sedam rezervirano za gastronomske delicije u režiji vrhunskih chefova, a tri su posvećene “tekućim pitanjima”.
Gosti mogu probati više od 20 različitih verzija burgera među kojima su i oni proslavljenih chefova: s Instututa za burgere by Mate Janković, Chefs burger by Ivan Pažanin, Full Circle by Marko Palfi, 4 Burgers, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Istrijanska manjada.
Obzirom da se isto jelo u različitim verzijama, više od mjesec dana, nudi i na pulskoj Hidrobazi izgleda da su burgeri, unatoč za prosječan džep paprenim cijenama, provjereni recept koji je Puljanima, ali i turistima, dobro sjeo.
Mnogi se pitaju zar Puli kao mediteranskom gradu pa bi nekako više 'sjele' frigane srdele, girice, lignje, no kako su davno zaključili još stari Rimljani - o ukusima se ne raspravlja!
Glavno je da se ljudi, a posebice mladi, druže i zabavljaju, a mladi vole biti u trendu. To su, izgleda, trenutno upravo burgeri.