Život

JEDINSTVENI SUSRET TRADICIJE, DRUŽENJA I ZABAVE

Gastro spektakl u Valbandonu: Čripnja, Slow Food radionice i istarska tradicija

Središte događaja bit će natjecanje obiteljskih, amaterskih i prijateljskih, što lokalnih što međunarodnih, ekipa u pripremi jela ispod čripnje * Prave gurmanske doživljaje upotpuniti degustacije istarskih proizvoda, natjecanje u rezanju pršuta te maštovita izložba rezbarenih lubenica Lubenica art


 
2 min
PROMO
foto: TZ Fažana

Središte događaja bit će natjecanje obiteljskih, amaterskih i prijateljskih, što lokalnih što međunarodnih, ekipa u pripremi jela ispod čripnje * Prave gurmanske doživljaje upotpuniti degustacije istarskih proizvoda, natjecanje u rezanju pršuta te maštovita izložba rezbarenih lubenica Lubenica art

Valbandon će i ove godine mirisati na čripnju – 23. kolovoza 2025. na valbandonskoj plaži održava se nezaobilazna gastronomska manifestacija Valbandon Open ispod čripnje, jedinstveni susret tradicije, druženja i zabave. Program počinje u 19:00 sati, a posjetitelje očekuje večer za pamćenje.

Središte događaja bit će natjecanje obiteljskih, amaterskih i prijateljskih, što lokalnih što međunarodnih, ekipa u pripremi jela ispod čripnje. Posebna atrakcija bit će i mega riblja čripnja koju priprema Beach bar Pineta, dok će prave gurmanske doživljaje upotpuniti degustacije istarskih proizvoda, natjecanje u rezanju pršuta te maštovita izložba rezbarenih lubenica Lubenica art.

Ljubitelje fine kuhinje posebno će razveseliti kulinarske radionice koje će voditi vrhunski chefovi: David Skoko, Sanel Berbić i Patrik Prnjak. Oni će posjetitelje uvesti u svijet Slow Food filozofije i pokazati kako se tradicija može spojiti s modernim gastronomskim pristupima.

Zabavni dio večeri donosi odličnu atmosferu uz Tu i tamo band te  Škico acoustic band, a veliko finale slijedi u 21:30 sati kada će biti proglašeni pobjednici natjecanja.

Valbandon Open ispod čripnje spaja mirise, okuse i emocije u događaj koji se ne propušta – prilika da kraj ljeta provedete uz vrhunsku hranu, druženje i istarsku tradiciju u najboljem izdanju.

Program

19:00

  • Natjecanje lokalnih i međunarodnih ekipa u pripremanju čripnje
  • Mega riblja čripnja za posjetitelje – Beach bar Pineta
  • David Skoko, Sanel Berbić i Patrik Prnjak – edukacija pripreme Slow Food jela
  • Natjecanje u rezanju pršuta
  • Lubenica art – izložba rezbarenih lubenica
  • Degustacija istarskih gastro proizvoda
  • Zabavni program: Tu i tamo band i Škico accustic band

21:30

  • Proglašenje pobjednika

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.