Život

Uz Svjetski dan borbe protiv raka

Grad Poreč poziva na besplatnu mamografiju žene starije od 40 godina

Oko 800 pregleda obavi se godišnje u okviru ovog projekta, za što se u proračunu Grada Poreča osigura oko 125 tisuća kuna godišnje. Program se ostvaruje u suradnji sa Specijalističkom radiološkom ordinacijom Dr. Milorada Jovanovića u Poreču, kontakt: ordinacija.jovanovic@gmail.com


 
1 min
Zoran Angeleski

Oko 800 pregleda obavi se godišnje u okviru ovog projekta, za što se u proračunu Grada Poreča osigura oko 125 tisuća kuna godišnje. Program se ostvaruje u suradnji sa Specijalističkom radiološkom ordinacijom Dr. Milorada Jovanovića u Poreču, kontakt: ordinacija.jovanovic@gmail.com

Obilježavajući danas Svjetski dan borbe protiv raka, Grad Poreč poziva žene starije od 40 godina na besplatne mamografske preglede.

Program se ostvaruje u suradnji sa Specijalističkom radiološkom ordinacijom Dr. Milorada Jovanovića u Poreču, kontakt: ordinacija.jovanovic@gmail.com.

Godišnje se u okviru ovog projekta obavi oko 800 pregleda za koju svrhu se u Proračunu Grada Poreča osigura oko 125 tisuća kuna godišnje.

Poreč se time nadovezao na postojeći Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, u sklopu kojeg Ministarstvo zdravlja osigurava besplatne preglede za žene od 50 do 69 godina, dok Grad Poreč plaća za sve starije od 40 i 69 godina.

Cilj projekta je prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke te dugoročno smanjenje postotka smrtnosti žena od ove bolesti.

Mamografija je rendgenski pregled dojki kojim se mogu otkriti promjene na dojci i do dvije godine ranije od pojave kliničkih simptoma (promjene na koži dojke, pojave iscjetka ili kvržice).

Svjesni činjenice da je rak dojke kod žena jedan od najvećih uzroka smrtnosti i pobola, Grad Poreč od 2005. godini počeo financiranje besplatnih mamografskih pregleda žena u Poreču.

Pravo na besplatan pregled imaju žene s prebivalištem na području Poreča s navršenih 40 godina života, kao i žene starije životne dobi koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja karcinoma dojke.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.