Život

kao popratni program izložaba

Gradska galerija Labin organizira ljetne tematske radionice

U subotu se održava besplatna radionica instalacije, namijenjena dobnim skupinama od 5 do 14 godina, a potrebna je najava


 
2 min
Istra24

U subotu se održava besplatna radionica instalacije, namijenjena dobnim skupinama od 5 do 14 godina, a potrebna je najava

Gradska galerija Labin održava ljetne tematske radionice svake subote u jutarnjim satima inspirirane aktualnim izložbama Drugost, iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, i Rozarij sv. Stjepana Dubravke Lošić u kapeli sv. Stjepana.

Radionicama za djecu raznih dobnih skupina (i odrasle željnih opuštanja i zabave) nastoji se približiti modernu i suvremenu umjetnost publici, napose od najmlađe dobi, naučiti osnovne povijesno-umjetničke pojmove, promatrati stvari (i svijet) oko sebe i kako se izraziti, a istovremeno se odmaknuti od užurbanosti svakodnevice i uploviti u kreativno prostranstvo.

Prva u nizu planiranih radionica održala se prošle subote otkrivanjem Rozarija, Dubravkinog htjenja kao motivacije stvaranja te tekstilnih tehnika. Nastavkom istraživanja umjetničkih djela, ove subote (13.07.) iz kapele selimo u prostor Galerije i krećemo iz prizemlja osvrćući se na djela Vesne Pokas „Proces“ (1995.) i Damira Sokića „Iza ugla more“ (1982.) stavljajući fokus na pojam instalacije. Što je instalacija dotakli smo se na prošloj radionici, a ove subote nastavit ćemo istraživati kompleksnost toga medija. Osim razgleda izložaba, očekuje vas otkrivanje novih pojmova i učenje novih vještina inspiriranih ovim djelima. Ovog puta koristit ćemo se drvenim štapićima i kartonima kojima ćemo izrađivati vlastite instalacije.

Radionica instalacije je besplatna i namijenjena dobnim skupinama od 5 do 14 godina (djeca mlađa od 7 godina u pratnji roditelja), a mogu im se pridružiti i roditelji, te odrasli željni kreativnog opuštanja. Potrebna je prethodna najava e-poštom na adresu: galerija@uciliste-labin.hr radi ograničenog broja mjesta. Vrijeme početka je u 10.30 sati, a predviđeno trajanje do 12.00 sati. Radionicu vodi likovna pedagoginja Miriam Bajčić, suradnica u Galeriji.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.