Nakon uspješna dva izdanja u lipnju i srpnju, u Medulinu se ovoga vikenda ponovno održava jedinstveni street seafood festival Hook & Cook.
Tako će u subotu 12. kolovoza na ribarskom mulu u Medulinu ovaj festival još jednom na kreativan način spojiti lokalne ribare, vrhunske kuhare i talentirane glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima, priopćili su organizatori.
Ova tradicionalna ribarska fešta izvedena na urban i kreativan način uz autohtone namirnice, svježu hranu i fenomenalnu glazbenu podlogu poznatih DJ-eva. u Medulinu će u subotu ugostiti vrhunsku cheficu Ivanu Bekavac iz zagrebačkog restorana KUT.
Ivana će tako posebno za ovu prigodu pripremati sardine sa šalšom i salatom u domaćoj lepinji i pohane muzgavce i kozice u tempuri u obliku fritula s prilogom.
Gosti će i ovoga puta moći isprobati raznovrsne morske delicije i riblja jela spremljena prema receptima osmišljenima posebno za ovu prigodu, a za glazbenu atmosferu pobrinut će se regionalna umjetnica i DJ-ica Stellarcompanion iz Beograda i predstavnici Velvet festivala.
Hook & Cook se u lipnju već održao u Medulinu kada je gostovala chefica Katarina Vrenc iz restorana Sopal, te u srpnju u Banjolama gdje je kuhala Ana Bako.
Tako su posjetitelji do sada imali priliku isprobati dashi pedoće, sardine sa šalšom i palentom, tuna cheeseburger, ragu od tune s tortiglionima i brojna ostala zanimljiva i ukusna jela koja su do sada predstavljena na ovogodišnjim izdanjima festivala.