westpointdugi
Život

GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA

Jesen na pijatu u središnjoj Istri: Ugostitelji nude tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica

Na područje središnje Istre se po četvrti put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo šest ugostiteljskih objekta s područja TZ središnje Istre, a u njihovim ukusnim menijima možete uživati od 6. do 27. listopada


 
2 min
Istra24

Na područje središnje Istre se po četvrti put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo šest ugostiteljskih objekta s područja TZ središnje Istre, a u njihovim ukusnim menijima možete uživati od 6. do 27. listopada

U konobi 2. Peron, u Općini Cerovlje, danas je najavljen početak gastronomske manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se četvrti put održati na području TZ središnje Istre. Navedenom su predstavljanju prisustvovali direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan, direktor AZZRI d.o.o. – Igor Merlić te vlasnik konobe 2. Peron – Armando Lušetić.

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 06. do 27. listopada 20223. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom  radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): Juha od cuke, Pečeno meso u umaku od gljiva, restani krumpir + sezonska salata, Kolač od jabuke |18 € 

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče u umaku od šumskih plodova, Bucmasti praščić s prilogom, Legenda Jeseni | 20 € 

Konoba 2. peron (Cerovlje): Rižot sa cukom i čipsom od cikle, Hrskavi janjeći kotlet na žaru sa sjemenkama, kremom od cuke i njokom od palente , Slatka krostata od cuke sa jesenskim crumbelom | 38 € 

Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): Aperitiv – rakija od masline, Juha od bundeve, Rižot s lisičarkama + miješana salata, Palačinke s marmeladom od smokve | 20 € 

Konoba Marino (Gračišće): Aperitiv, Juha od buče, Domaća tjestenina s gljivama + salata, Kolač s jabukama ili palačinka s domaćom marmeladom |18 € 

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Istarska maneštra, Svinjski file (lungić), njoki s pancetom, špaleton i vrganjima, Štrudla | 20 € 

Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije. 

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije. 

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.

 


Nastavite čitati

Istra
 

VALFRESCO DIRECT U vrhuncu sezone dnevno se pripremi do 20 tisuća obroka. Energija se ovdje štedi, okoliš čuva, a broj radnika stalno se povećava

Najteži i najveći, ali najdraži projekt Valfresca osiguravanje je edukacija i zdravih marendi za 28 osnovnih škola. "Htjeli smo djeci u školama ponuditi zdrave i nutritivno dobro balansirane marende, ali i potaknuti razmišljanje o zdravoj prehrani i namirnicama karakterističnim za podneblje u kome se nalazimo jer vidimo da se to već polako izgubilo i da nove generacije pomalo gube pojam o lokalnoj hrani", kaže voditeljica Ivana Fonović

Istra
 

Nagrada kolegici Chiari Bilić potvrda je važnosti lokalnog istraživačkog novinarstva

Naša redakcija, a prema reakcijama velikog broja čitatelja na Facebooku, čestita kolegici Chiari Bilić na osvojenoj nagradi HND-a "Anđelko Erceg“ u kategoriji internetskog novinarstva za seriju članka o aferi Ana Červar * Nepotrebna komedija koja se mogla pretvoriti u tragediju. Ovim riječima komentiramo suludi događaj iz pulske marine Polesana, gdje su se dva vozila doslovno turirajući naguravala, umjesto da jedan drugome prepusti prednost prolaza, sve dok jedno nije umalo palo u more * Sutra objavljujemo razgovor Anom Bačić i Andreom Vidović iz Udruge Proces uoči povorke ponosa koja će Pulom proći 21. lipnju, a na istrovenetskom dijalektu pišemo o Romualdovoj špilji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.