Unatoč kišnom vremenu, jučer, 14. veljače, u resortu Ribarska koliba u Puli okupio se velik broj ljubitelja vina i gastronomije na Wine VIP Eventu. Ovaj jedinstveni događaj spojio je vrhunska vina, edukativne radionice i humanitarni angažman, sve u prekrasnom ambijentu restorana Ribarska koliba tik uz more.
Posjetitelji su imali priliku uživati u degustacijskim radionicama s vinima poznatih vinarija Ščurek, Prelac, Iuris i Matić, te kušati različite svjetske Rieslinge. Radionice su vodili poznati sommelieri regije: Monika Neral, Suvad Suwi Zlatić i Kristijan Harjač, koji su svojim znanjem i strašću dodatno obogatili iskustvo degustacija.
Osim uživanja u vinima, posjetitelji su mogli sudjelovati i na radionicama na temu menadžerskih vještina i marketinga u turizmu, koje su vodile stručnjakinje Amadea Dobovišek, Sanja Krmpotić i Ivana Goa Majdandžić. Doris Vlah i Antonia Mikac održale su pak zanimljivu degustacijsku radionicu uz fritule s bakalarom, spajajući tradicionalne okuse s modernim pristupom gastronomiji.
"Vrlo smo zadovoljni odazivom unatoč lošem vremenu. Atmosfera je bila vrlo lijepa tokom cijeloga dana, a pozitivna energija zarazna. Veseli nas što smo uspjeli spojiti ljubav prema vinu s edukacijom i pomoći onima kojima to najviše treba", izjavio je organizator Dantes Begić.
"Posebno smo ponosni na humanitarnu večeru održanu dan ranije, koja je, zajedno s donacijama prikupljenim tijekom eventa, doprinijela radu Lige protiv raka Pula. Ovim putem zahvalio bih cijelom timu restorana Ribarska koliba bez čijeg truda i nesebičnosti ovo ne bi bilo moguće, kao i svim chefovima koje je koordinirala Doris Vlah. Naravno, zahvale idu i Andreiu Metveevu, chefu restorana Ribarska koliba te ostatku postave - Morisu Varešku, Sanji Cukon i Seadu Bojiću i Antoniji Mikac. Cijela ekipa oduševila je sve prisutne svojim jelima. Sljubljivanje vina odrađeno je u režiji Kristijana Harjača, dvostrukog hrvatskog sommelierskog prvaka, koji je uz vina Matić, Ščurek, Brid, Iuris i Prelac jelovniku dao atraktivan twist. Večeru je moderirao Jure Andrijašević, a svojim vrlo posebnim načinom prezentiranja cijelu priču je dodatno obogatio karizmatični austrijski dvostruki šampio Suvad Zlatić Suwi. Bilo je zaista prekrasno i humano i hvala još jednom svima, a posebno domaćinu, restoranu Ribarska koliba.”
Wine VIP Event nije bio samo prilika za kušanje vina, već i za upoznavanje s drugim proizvodima lokalnih proizvođača. Posjetitelji su tako mogli probati rakije i likere Suza TB i Berryshka iz Slovenije, uživati u specialty kavama pulskog Funky coffee roasteryja, te razgledati automobile zahvaljujući Atenza autosalonu i Motortech Suzuki Pula. Uživali smo i vinima OPG Dean Prodan, Matiška vina, Dešković, Brič i Guštin vina iz Slovenije, u fantastičnim delicijima Srednje škole Plitvička jezera,... i raznim drugim proizvodima. Svaki gost je uz donaciju za Ligu protiv raka Pula dobio vinsku čašu iz koje se degustiralo tijekom cijelog dana, a na kraju dana čašu se moglo zadržati kao uspomenu na događaj. Vinske čaše omogućio je najvažniji partner projekta tvrtka Alexander Commerce.
Kvalitetu ovog događaja prepoznali su Ministarstvo turizma i sporta te Ministarstvo poljoprivrede, a ključnu potporu pružaju Hrvatska turistička zajednica, Istarska županija, TZ Istre i TZG Pule. Uz institucionalne partnere, događaj podupiru brojni komercijalni i medijski partneri koji zajedno oblikuju priču Wine VIP Eventa kroz umrežavanje, promociju kvalitete te promociju vrhunskih proizvoda, usluga i edukacija.
Wine VIP Event pokazao se kao uspješan spoj vrhunskih vina, edukacije, zabave i humanitarnog rada, a iduća izdanja događaja su u Zadru, 19. veljače, te u Splitu, 21. veljače.