Život

Kiša nije spriječila ljubitelje vina

Jučer održan Wine VIP Event u Puli

Osim uživanja u vinima, posjetitelji su mogli sudjelovati i na radionicama na temu menadžerskih vještina i marketinga u turizmu, koje su vodile stručnjakinje Amadea Dobovišek, Sanja Krmpotić i Ivana Goa Majdandžić. Doris Vlah i Antonia Mikac održale su pak zanimljivu degustacijsku radionicu uz fritule s bakalarom, spajajući tradicionalne okuse s modernim pristupom gastronomiji


 
3 min
HINA
foto: Agencija Ricerca Mercato

Osim uživanja u vinima, posjetitelji su mogli sudjelovati i na radionicama na temu menadžerskih vještina i marketinga u turizmu, koje su vodile stručnjakinje Amadea Dobovišek, Sanja Krmpotić i Ivana Goa Majdandžić. Doris Vlah i Antonia Mikac održale su pak zanimljivu degustacijsku radionicu uz fritule s bakalarom, spajajući tradicionalne okuse s modernim pristupom gastronomiji

Unatoč kišnom vremenu, jučer, 14. veljače, u resortu Ribarska koliba u Puli okupio se velik broj ljubitelja vina i gastronomije na Wine VIP Eventu. Ovaj jedinstveni događaj spojio je vrhunska vina, edukativne radionice i humanitarni angažman, sve u prekrasnom ambijentu restorana Ribarska koliba tik uz more.

Posjetitelji su imali priliku uživati u degustacijskim radionicama s vinima poznatih vinarija Ščurek, Prelac, Iuris i Matić, te kušati različite svjetske Rieslinge. Radionice su vodili poznati sommelieri regije: Monika Neral, Suvad Suwi Zlatić i Kristijan Harjač, koji su svojim znanjem i strašću dodatno obogatili iskustvo degustacija.

Osim uživanja u vinima, posjetitelji su mogli sudjelovati i na radionicama na temu menadžerskih vještina i marketinga u turizmu, koje su vodile stručnjakinje Amadea Dobovišek, Sanja Krmpotić i Ivana Goa Majdandžić. Doris Vlah i Antonia Mikac održale su pak zanimljivu degustacijsku radionicu uz fritule s bakalarom, spajajući tradicionalne okuse s modernim pristupom gastronomiji.

"Vrlo smo zadovoljni odazivom unatoč lošem vremenu. Atmosfera je bila vrlo lijepa tokom cijeloga dana, a pozitivna energija zarazna. Veseli nas što smo uspjeli spojiti ljubav prema vinu s edukacijom i pomoći onima kojima to najviše treba", izjavio je organizator Dantes Begić.

"Posebno smo ponosni na humanitarnu večeru održanu dan ranije, koja je, zajedno s donacijama prikupljenim tijekom eventa, doprinijela radu Lige protiv raka Pula. Ovim putem zahvalio bih cijelom timu restorana Ribarska koliba bez čijeg truda i nesebičnosti ovo ne bi bilo moguće, kao i svim chefovima koje je koordinirala Doris Vlah. Naravno, zahvale idu i Andreiu Metveevu, chefu restorana Ribarska koliba te ostatku postave - Morisu Varešku, Sanji Cukon i Seadu Bojiću i Antoniji Mikac. Cijela ekipa oduševila je sve prisutne svojim jelima. Sljubljivanje vina odrađeno je u režiji Kristijana Harjača, dvostrukog hrvatskog sommelierskog prvaka, koji je uz vina Matić, Ščurek, Brid, Iuris i Prelac jelovniku dao atraktivan twist. Večeru je moderirao Jure Andrijašević, a svojim vrlo posebnim načinom prezentiranja cijelu priču je dodatno obogatio karizmatični austrijski dvostruki šampio Suvad Zlatić Suwi. Bilo je zaista prekrasno i humano i hvala još jednom svima, a posebno domaćinu, restoranu Ribarska koliba.”

Wine VIP Event nije bio samo prilika za kušanje vina, već i za upoznavanje s drugim proizvodima lokalnih proizvođača. Posjetitelji su tako mogli probati rakije i likere Suza TB i Berryshka iz Slovenije, uživati u specialty kavama pulskog Funky coffee roasteryja, te razgledati automobile zahvaljujući Atenza autosalonu i Motortech Suzuki Pula. Uživali smo i vinima OPG Dean Prodan, Matiška vina, Dešković, Brič i Guštin vina iz Slovenije, u fantastičnim delicijima Srednje škole Plitvička jezera,... i raznim drugim proizvodima. Svaki gost je uz donaciju za Ligu protiv raka Pula dobio vinsku čašu iz koje se degustiralo tijekom cijelog dana, a na kraju dana čašu se moglo zadržati kao uspomenu na događaj. Vinske čaše omogućio je najvažniji partner projekta tvrtka Alexander Commerce.

Kvalitetu ovog događaja prepoznali su Ministarstvo turizma i sporta te Ministarstvo poljoprivrede, a ključnu potporu pružaju Hrvatska turistička zajednica, Istarska županija, TZ Istre i TZG Pule. Uz institucionalne partnere, događaj podupiru brojni komercijalni i medijski partneri koji zajedno oblikuju priču Wine VIP Eventa kroz umrežavanje, promociju kvalitete te promociju vrhunskih proizvoda, usluga i edukacija.

Wine VIP Event pokazao se kao uspješan spoj vrhunskih vina, edukacije, zabave i humanitarnog rada, a iduća izdanja događaja su u Zadru, 19. veljače, te u Splitu, 21. veljače.


Nastavite čitati

Pula
 

ELVIS MORINA I DOMINIK JANOVIĆ: Biti ćemo podrška građanima, gospodarstvu i mladima

Na završnoj konferenciji za medije uoči izbora istaknuli su kako žele biti maksimalna podrška svojim gospodarstvenicima i pojednostaviti administraciju, brinuti o zdravlju građana, zaštiti najmlađih te biti podrška i poticaj najstarijim građanima * Zaštita zelenog fonda grada i gradske imovine podjednaki su prioriteti kao i dugoročni razvoj vizije razvoja kulture, sporta, turizma i cijelog gospodarstva, poručili su

Pula
 

Na tribinama nogometnog stadiona na Verudi počela je zamjena sjedalica. U plavoj su boji kluba

Sjedalice u boji kluba montiraju se zajedničkim snagama, s volonterima Nogometnog kluba Uljanik i radnicima Pula usluge i upravljanje d.o.o. i očekuje se da će njihova montaža biti gotova u narednih dva tjedna. Usporedo s montažom sjedalica, sijat će se novi travnjak, dovršiti keramika na tribini, te pristupiti daljnjem održavanju unutrašnjosti tribine, kazao je o radovima na SRC Veruda Mario Peruško direktor gradske tvrtke Pula usluge i upravljanje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.