U okviru manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održano je predavanje Zdrave marende na poslu, u sklopu kojeg je bilo govora o pravilnoj prehrani u svakodnevnom životu, planiranju obroka te su prikazani konkretni primjeri za dobro izbalansirane kvalitetne marende za sve poslovne ljude koji nemaju puno vremena za pripremu svojih obroka. Predavanje je održala Nina Penezić Blažević, mag. nutr., voditeljica Odjela za promociju zdravih stilova života u Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.
Kako javljaju iz Grada Poreča, primjeri su bili jednostavni, lako dostupni i ne zahtijevaju dugo kuhanje. Sudionici su imali priliku naučiti ili se podsjetiti koje su to zdrave namirnice, kao što su različite vrste žitarica (kus kus, proso, palenta, heljda, amarant i dr.).
S obzirom da pića zaslađena šećerom predstavljaju gotovo polovicu svih dodanih šećera koja se konzumiraju, predavačica je slikovito prikazala u prozirnim vrećicama kako to izgleda u boci coca-cole, u jednom čokoladnom mlijeku, voćnom jogurtu ili cedeviti. Cilj je bio motivirati i dati ideje onima koji žele unaprijediti kvalitetu svakodnevne prehrane na poslu i kod kuće.