Život

SVAKOG PETKA U SRPNJU I KOLOVOZU

KAŠTELIR 'Friday Tasting': Pripremao se broštulani gramper s orihi

Poseban doživljaj večeri bio je "live cooking" nastup chefa Gianpaula Sardota, koji je pred okupljenima pripremao tradicionalni broštulani gramper s orihi - jelo koje budi sjećanja na istarsku domaću kuhinju


 
2 min
Istra24

Poseban doživljaj večeri bio je "live cooking" nastup chefa Gianpaula Sardota, koji je pred okupljenima pripremao tradicionalni broštulani gramper s orihi - jelo koje budi sjećanja na istarsku domaću kuhinju

U samom središtu Kaštelira, ispred prodavaonice Butiga, jučer je održano drugo ovogodišnje izdanje 'Friday Tastinga', događanje koje iz tjedna u tjedan okuplja lokalne proizvođače, zaljubljenike u istarsku tradiciju i sve koji žele doživjeti autentične okuse i mirise ovog kraja.

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Kaštelir-Labinci, u suradnji s poljoprivrednom udrugom Vitis, večer je protekla u znaku maslinovih ulja, vina i domaće kuhinje, sve to uz toplo i neformalno druženje posjetitelja s proizvođačima.

Ovaj put predstavili su se Oliveri maslinova ulja, koji su svojim ekstra djevičanskim uljima još jednom potvrdili kvalitetu i prepoznatljivost lokalne proizvodnje, dok je vinarija Cossetto ponudila selekciju vina koja su se savršeno uklopila u ljetnu atmosferu.

Poseban doživljaj večeri bio je "live cooking" nastup chefa Gianpaula Sardota, koji je pred okupljenima pripremao tradicionalni broštulani gramper s orihi - jelo koje budi sjećanja na istarsku domaću kuhinju.

Uz opušten razgovor, kušanje i mogućnost kupnje proizvoda na licu mjesta, večer se razvila u spontano druženje, onako kako se to u Kašteliru oduvijek znalo – uz dobru kapljicu, domaći zalogaj i prijateljsku riječ.

Program Friday Tastinga nastavlja se i sljedećeg petka, 18. srpnja, kada će u Kašteliru ponovno oživjeti prostor ispred Butige. Ovaj put posjetitelje očekuje kušanje maslinovih ulja obitelji Grebac, iz kušaone Monte Formento, te domaćih craft koktela koje priprema Count’s drinks. Večer će dodatno obogatiti glazbeni duo Firma, čiji će nastup unijeti ritam i vedrinu, a gastronomski kutak ponovno će ponuditi live cooking doživljaj, s jelima koja će se pripremati pred publikom.

Friday Tasting održava se svakog petka tijekom srpnja i kolovoza kao spoj lokalne tradicije i suvremenog doživljaja, gdje domaći proizvođači s ponosom predstavljaju najbolje iz Kaštelir-Labinci.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.