Život

učenica pulske gimnazije

Kim Radešić prva na državnom natjecanju iz kemije

Pulska gimnazijalka pozvana je na Međunarodnu olimpijadu iz predmeta STEM područja koje će se održati 10.  svibnja u Češkoj


 
1 min
Borka Petrović

Pulska gimnazijalka pozvana je na Međunarodnu olimpijadu iz predmeta STEM područja koje će se održati 10.  svibnja u Češkoj

Na državno natjecanje iz kemije, koje se ove godine održalo u Vinkovcima, kvalificirala se i Kim Radešić, učenica 1. g razreda Gimnazije Pula.

Kim je u kategoriji prvih razreda srednje škole osvojila prvo mjesto i tako postala najbolja učenica iz kemije. Mentorica joj je bila profesorica kemije Danijela Litar Perković.

Kim je pozvana i na Međunarodnu olimpijadu iz predmeta STEM područja koje će se održati 10.  svibnja u Češkoj.

Čestitamo mladoj Kim!


FOTO: Gimnazija Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Marko Ristić, koncesionar kafića "Šumi more" na Valkanama: "Investitor u 'Hotel Valkane' ne govori istinu o koncesiji nad kupalištem!"

Marko Ristić: "Prvo su mi u petak pismeno izjavili: 'S naše strane, za vas neće biti promjena. U ovom trenutku smo fokusirani samo na gradnju hotela u napuštenom kamenolomu. Za slučaj da Grad u budućnosti raspiše javni natječaj za dodjeljivanje koncesije na plažu, nemamo konkretnih planova'. No, nakon što sam ih podsjetio na Kostićevu izjavu koju je izrekao proljetos na prezentaciji projekta Hotel Valkane za novinare u Max Cityiju, maca je popapala jezik. Nitko mi se više nije javio. Zatim sam nazvao i našao se sa Zoranom Kostićem"

Pula
 

Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju Šveđaninu Svanteu Paabou

- Čovječanstvo je uvijek zanimalo vlastito porijeklo. Otkuda potječemo i u kakvim smo odnosima s onima prije nas? Što nas - Homo sapiense razlikuje od drugih hominida? Svojim pionirskim istraživanjem Svante Pääbo postigao je nešto naizgled nemoguće - sekvenciranje genoma neandertalca, izumrlog rođaka današnjih ljudi, objavila je danas Nobelova skupština

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.