Prvog vikenda u svibnju svi putevi vode u Rovinj gdje se održava novo, proljetno izdanje jedinstvene gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja iz godine u godinu, sasvim opravdano, privlači sve veći broj posjetitelja, gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih specijaliteta. Od 7. do 14. svibnja neki od najpoznatijih rovinjskih restorana posebno za ovu prigodu spremat će poznate lokalne specijalitete sačinjene od autohtonih namirnica ovog kraja, a svi će posjetitelji moći kušati i domaća vina lokalnih vinara.
Krenete li put Istre, uputite se u Brancin da Nino, Graciano, Fortunu, Dream, Santa Roma ili Štoriju jer vas za njihovim stolom očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama. Renomirani chefovi samo za vas pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija koje su jednostavno nezaobilazni dio istarskog kraja. Uz bogatu ponudu specijaliteta, u menije su uključena i vrhunska domaća vina koja se odlično sljubljuju s tradicionalnom istarskom kuhinjom, pažljivo odabrana kako bi skladno nadopunila cjelokupno gourmet iskustvo.
U želji da očuvaju bogatu istarsku tradiciju od zaborava, ali i predstave poznata lokalna autohtona jela svima onima koji ih još nisu imali priliku kušati, Udruženje obrtnika Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja i turistička kompanija Maistra udružili su svoje snage i osmislili ovu neodoljivu gourmet priču koja je zasigurno zaslužna za prepoznatljivost istarskih ljepota, kako onih vizualnih tako i okusnih, diljem svijeta.
Navedene delicije moći će se kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju.