Život

OD 7. do 14. svibnja

Krenite Putevima rovinjskih delicija

Renomirani chefovi pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija koje su jednostavno nezaobilazni dio istarskog kraja


 
2 min
Istra24

Renomirani chefovi pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija koje su jednostavno nezaobilazni dio istarskog kraja

Prvog vikenda u svibnju svi putevi vode u Rovinj gdje se održava novo, proljetno izdanje jedinstvene gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja iz godine u godinu, sasvim opravdano, privlači sve veći broj posjetitelja, gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih specijaliteta. Od 7. do 14. svibnja neki od najpoznatijih rovinjskih restorana posebno za ovu prigodu spremat će poznate lokalne specijalitete sačinjene od autohtonih namirnica ovog kraja, a svi će posjetitelji moći kušati i domaća vina lokalnih vinara. 

Krenete li put Istre, uputite se u Brancin da Nino, Graciano, Fortunu, Dream, Santa Roma ili Štoriju jer vas za njihovim stolom očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama. Renomirani chefovi samo za vas pripremat će domaće pljukance s morskim plodovima, crni rižoto od sipe, bakalar i carpaccio od tune, teleće odreske u umaku od šparoga, punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, istarske fuže s pilećim žgvacetom i još mnogo vrhunskih delicija koje su jednostavno nezaobilazni dio istarskog kraja. Uz bogatu ponudu specijaliteta, u menije su uključena i vrhunska domaća vina koja se odlično sljubljuju s tradicionalnom istarskom kuhinjom, pažljivo odabrana kako bi skladno nadopunila cjelokupno gourmet iskustvo.

U želji da očuvaju bogatu istarsku tradiciju od zaborava, ali i predstave poznata lokalna autohtona jela svima onima koji ih još nisu imali priliku kušati, Udruženje obrtnika Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja i turistička kompanija Maistra udružili su svoje snage i osmislili ovu neodoljivu gourmet priču koja je zasigurno zaslužna za prepoznatljivost istarskih ljepota, kako onih vizualnih tako i okusnih, diljem svijeta.

Navedene delicije moći će se kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju.


Nastavite čitati

Istra
 

S vama smo više od 1.000 dana, hvala što nas pratite

Česi se vraćaju u Fažanu ali ovaj put kao gazde. Praški fond Investika dobio je lokacijsku dozvolu za luksuzni hotel s pet zvjezdica tik uz fažansku rivu. Ali to nije sve, Česi na fažanskom priobalju planiraju uložiti najmanje 150.000.000 eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.