Život

„Enjoy & Explore Barban Tradition“

"MADE IN OPG": „Mini tržnica lokalnih proizvoda“ održava se u Barbanu svake srijede do 21. kolovoza

Pored toga, gostima je ponuđeno stručno vođenje na engleskom jeziku kroz barbansku povijest od srednjeg vijeka kroz prezentaciju udruge Barbanska kula, do modernog doba što uključuje posjet MMC-u Barban- Muzeju trke na Prstenac


 
2 min
Istra24
foto: TZ BARBAN

Pored toga, gostima je ponuđeno stručno vođenje na engleskom jeziku kroz barbansku povijest od srednjeg vijeka kroz prezentaciju udruge Barbanska kula, do modernog doba što uključuje posjet MMC-u Barban- Muzeju trke na Prstenac

Jučer je mala Barbanska placa bila mjesto okupljanja vrijednih i kreativnih ljudi s ponudom raznih domaćih i ručno rađenih proizvoda, a naši brojni posjetitelji domaći i strani imali su priliku biti dio jedne prekrasne Barbanske priče.

U sklopu programa „Enjoy & Explore Barban Tradition“ održala  se „Mini tržnica lokalnih proizvoda“ OPG-ova s područja Barbana i okolice već drugu godinu zaredom, a program  će se održavati svake srijede s početkom u 17:00 tijekom srpnja i kolovoza na Barbanskoj placi, zaključno sa 21.08.- srijeda neposredno prije Trke na prstenac. 

foto: TZ BARBAN

Gostima je ponuđeno stručno vođenje na engleskom jeziku kroz barbansku povijest od srednjeg vijeka kroz prezentaciju udruge Barbanska kula, do modernog doba što uključuje posjet MMC-u Barban- Muzeju trke na Prstenac . Da sve ne bude samo na riječima, gosti su imali priliku posjetiti trkalište na Gradišću gdje su mogli pogledati uživo kako izgledaju treninzi naših konjanika, te doživjeti šarm i čar Trke na prstenac koja je simbol Barbana.

Cilj manifestacije je ponuditi dodatni sadržaj gostima na području  Barbanštine i okolice,  ali i uključiti lokalno stanovištvo u tradicionalnu pripremu trke na prstenac kroz posjet treninzima koji se održavaju svake srijede na trkalištu  Gradišću.

foto: TZ BARBAN

Kruna programa  jest „MINI TRŽNICA LOKALNIH PROIZVODA“ gdje posjetitelji imaju  priliku degustirati i kupiti domaće lokalne proizvode i suvenire, a domaćica Mirjana Prgomet svake srijede priprema tradicionalni Barbanski kolač kojeg svi posjetitelji mogu besplatno kušati.

Na Mini tržnici lokalnih proizvoda nudili su se smokvenjaci, kobasice, domaće maslinovo ulje, rakije, vino, svježe voće i povrće, razni suveniri i sl., a sudjeluju sljedeći OPG-ovi :OPG Vera Bulić, OPG Žminjski Gušti, OPG Zulijan, OPG Filipović, OPG Grga, OPG DADO, OPG Terra Magica, Obrt „Karocin“, OPG Destilerija Frane, OPG Lučana Oklen Perković, OPG Almarosa Flower Farm, Mini Đardini, MIKK i umjetnica Dejana Gott.

Slastice i domaće proizvode za degustaciju pripremila  nam je Konoba Vorichi.

foto: TZ BARBAN

Ovim programom posjetitelji imaju mogućnost  doživjeti svu čar i ljepotu Barbana a putujući kroz povijest i upoznavajući se s tradicijom doživjet će autentično iskustvo  i vjerujemo  da će im se ova priča zaista urezati u sjećanje, jer ipak su Barbanci ponosni čuvari tradicije a to je ono što Barban izdvaja u odnosu na ostale turističke destinacije u okolici.


Nastavite čitati

Istra
 

S vama smo više od 1.000 dana, hvala što nas pratite

Česi se vraćaju u Fažanu ali ovaj put kao gazde. Praški fond Investika dobio je lokacijsku dozvolu za luksuzni hotel s pet zvjezdica tik uz fažansku rivu. Ali to nije sve, Česi na fažanskom priobalju planiraju uložiti najmanje 150.000.000 eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.