Život

POZIVAJU SE PULEŽANI I PULEŽANKE

Manifestacija "Srce zajednice" sutra na pulskom Trgu Nimfej. Cilj je podizanje svijesti javnosti o ključnoj ulozi volontiranja

Želja Volonterskog centra Istra je povezivanje što više građana s volonterskim aktivnostima, te poticanje njihovog osobnog angažmana i suradnje s organizacijama civilnog društva kako bi se odgovorilo na različite društvene potrebe


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Želja Volonterskog centra Istra je povezivanje što više građana s volonterskim aktivnostima, te poticanje njihovog osobnog angažmana i suradnje s organizacijama civilnog društva kako bi se odgovorilo na različite društvene potrebe

Volonterski centar Istra povodom ovogodišnje nacionalne kampanje Hrvatska volontira, kreće s manifestacijom "Srce zajednice" koja će se održati sutra od 16 do 20 sati na pulskom Trgu Nimfej na adresi Flavijevska 2.

U sklopu četrnaeste nacionalne kampanje Hrvatska volontira, organizatori manifestacije "Srce zajednice" pozivaju sve Puležane i Puležanke da se aktivno priključe ovom događaju s ciljem generiranja važnih vrijednosti koje doprinose razvoju zajednice.

Manifestacija se organizira u suradnji s Herculaneom, udrugom ZUM, udrugom Aja, Gimnazijom Pula, Studio more (Likovno kreativna radionica Artić) i Domom za odrasle osobe Vila Marija.

"U sklopu manifestacije pripremamo niz iznenađenja za naše sugrađane i sugrađanke: u 16 sati održat će se radna akcija uređenja trga u suradnji s Herculaneom i sadnje simboličkog mediteranskog vrta, a od 17 sati Tete i barbe pričalice, volonteri i volonterke koji godinama čitaju djeci koja borave na odjelu pedijatrije u OB Pula, iznimno i po prvi puta izaći će iz bolnice i čitati priče najmlađim posjetiteljima", najavljuju iz Volonterskog centra Istra.

Učenici Gimnazije Pula pripremaju niz iznenađenja, glazbenih i debatnih, Studio more sa svojim malim kreativcima Artićima održat će radionicu izrade oznaka za biljke iz mediteranskog vrta, volonteri i volonterke koji će sudjelovati u ovom događanju predstavit će manje poznate oblike volontiranja poput inkluzivnog volontiranja, Udruga Zum organizirat će eko-swap party, odnosno razmjenu odjevnih predmeta.

Kao jedan od glavnih ciljeva ovogodišnje nacionalne kampanje Hrvatska volontira, organizatori ističu podizanje svijesti javnosti o ključnoj ulozi volontiranja u izgradnji i promoviranju društvenih vrijednosti, te naglašavaju da volontiranje nije isključivo humanitarni rad, već temeljna snaga koja doprinosi razvoju zajednice, demokraciji, socijalnom osnaživanju i održivom razvoju.

Želja VCI je povezivanje što više građana s volonterskim aktivnostima, te poticanje njihovog osobnog angažmana i suradnje s organizacijama civilnog društva kako bi se odgovorilo na različite društvene potrebe.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.