Život

Ususret pusnom utorku

Medulinske maškare preuzele 'master' ključ od načelnika Kirca, urbanizirat će cijelo naselje!

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)


 
1 min
Istra24

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)

Medulinske maškare danas su u ograničenom broju, a zbog epidemioloških mjera, došle preuzeti vlast od medulinskog načelnika Ivana Kirca.

U vijećnici Općine Medulin načelnik im je predalo „master“ ključ koji otvara sva vrata u našoj Općini, ali je naglasio da im ipak, ove godine, neće predati pinove i općinske kartice, priopćuju iz te Općine.

"Maškare su malo negodovale, ali ne sumnjamo da će već naći načina kako i bez općinskih sredstava, uspjeti realizirati svoje projekte koje je najavio Kralj maškara. Preduvjet realizacije svih njihovih projekata je dodjela maškarama svih koncesija za beach barove, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki na cijeloj obali. Ne manje važan projekt je urbanizacija naselja Medulin od Ševa do Shella. Uglavnom maškare nastavljaju s održivim razvojem, koji treba trajati barem ovih sedam dana njihove vladavine", kažu iz Općine.

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi).

"Iako je kuna u opticaju samo do kraja godine, maškare će vaše kune rado primiti i pomoći svim mještanima Općine da izbjegnu gužve radi promjene u euro. Časni sud je naglasio da i ove godine nećemo biti zakinuti za čitanje šentence, koja se ovih dana  dovršava. Šire pučanstvo će sadržaj šentence moći pratiti na društvenim mrežama i na valovima pozitive Medulin FM-a, već slijedeći utorak", poručuju iz Općine Medulin.

 


Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.