republika - dugi
Život

Ususret pusnom utorku

Medulinske maškare preuzele 'master' ključ od načelnika Kirca, urbanizirat će cijelo naselje!

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)


 
2 min
Istra24

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)

Medulinske maškare danas su u ograničenom broju, a zbog epidemioloških mjera, došle preuzeti vlast od medulinskog načelnika Ivana Kirca.

U vijećnici Općine Medulin načelnik im je predalo „master“ ključ koji otvara sva vrata u našoj Općini, ali je naglasio da im ipak, ove godine, neće predati pinove i općinske kartice, priopćuju iz te Općine.

"Maškare su malo negodovale, ali ne sumnjamo da će već naći načina kako i bez općinskih sredstava, uspjeti realizirati svoje projekte koje je najavio Kralj maškara. Preduvjet realizacije svih njihovih projekata je dodjela maškarama svih koncesija za beach barove, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki na cijeloj obali. Ne manje važan projekt je urbanizacija naselja Medulin od Ševa do Shella. Uglavnom maškare nastavljaju s održivim razvojem, koji treba trajati barem ovih sedam dana njihove vladavine", kažu iz Općine.

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi).

"Iako je kuna u opticaju samo do kraja godine, maškare će vaše kune rado primiti i pomoći svim mještanima Općine da izbjegnu gužve radi promjene u euro. Časni sud je naglasio da i ove godine nećemo biti zakinuti za čitanje šentence, koja se ovih dana  dovršava. Šire pučanstvo će sadržaj šentence moći pratiti na društvenim mrežama i na valovima pozitive Medulin FM-a, već slijedeći utorak", poručuju iz Općine Medulin.

 


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.