Život

Ususret pusnom utorku

Medulinske maškare preuzele 'master' ključ od načelnika Kirca, urbanizirat će cijelo naselje!

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)


 
1 min
Istra24

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi)

Medulinske maškare danas su u ograničenom broju, a zbog epidemioloških mjera, došle preuzeti vlast od medulinskog načelnika Ivana Kirca.

U vijećnici Općine Medulin načelnik im je predalo „master“ ključ koji otvara sva vrata u našoj Općini, ali je naglasio da im ipak, ove godine, neće predati pinove i općinske kartice, priopćuju iz te Općine.

"Maškare su malo negodovale, ali ne sumnjamo da će već naći načina kako i bez općinskih sredstava, uspjeti realizirati svoje projekte koje je najavio Kralj maškara. Preduvjet realizacije svih njihovih projekata je dodjela maškarama svih koncesija za beach barove, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki na cijeloj obali. Ne manje važan projekt je urbanizacija naselja Medulin od Ševa do Shella. Uglavnom maškare nastavljaju s održivim razvojem, koji treba trajati barem ovih sedam dana njihove vladavine", kažu iz Općine.

Zbog kovid mjera maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali mještani su pozvani da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi).

"Iako je kuna u opticaju samo do kraja godine, maškare će vaše kune rado primiti i pomoći svim mještanima Općine da izbjegnu gužve radi promjene u euro. Časni sud je naglasio da i ove godine nećemo biti zakinuti za čitanje šentence, koja se ovih dana  dovršava. Šire pučanstvo će sadržaj šentence moći pratiti na društvenim mrežama i na valovima pozitive Medulin FM-a, već slijedeći utorak", poručuju iz Općine Medulin.

 


Nastavite čitati

Istra
 

EVA HUSAK BAČAC, VODITELJICA CENTRA ZA POMOĆ DJECI "OAZA": Istra i Dalmacija imaju najmanji broj udomiteljskih obitelji, a najviši standard

- E sad povezano uz standard (a s tim i mogućnosti) došli smo do toga da kod izbora pomoći drugom ili sebi samom, u pravilu se odlučujemo za ovo drugo. Konkretno, slobodni stan, apartman ili kuću "isplativije" je rentati i zaraditi. Zvuči kruto i bezdušno. No, nažalost to je svijet u kojem živimo i u kojem je puno lakše odmahnuti rukom i reći "neka institucije odrade svoj posao", kaže Eva Husak Bačac, voditeljica Centra za pomoć djeci Oaza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.