Život

NEMA RIBE

Odgoda silom prilike: Danas se u Fažani neće održati škola soljenja sardela

Noćas na području Istre i Kvarnera nije bilo ulova sardela, no ipak organizator poziva sve da danas u 17 sati dođu na fažansku rivu na zajedničko druženje


 
1 min
Istra24

Noćas na području Istre i Kvarnera nije bilo ulova sardela, no ipak organizator poziva sve da danas u 17 sati dođu na fažansku rivu na zajedničko druženje

Zbog nedostatka svježih sardela, nažalost danas neće održati Fažanska škola soljenja sardela.

Naime, jutros je javljeno da na području Istre i Kvarnera nije bilo ulova sardela. Zbog bure, mnogi brodovi nisu isplovili, neki koji su isplovili nisu ni bacili mreže, a drugi nisu ništa ulovili.

Organizator ipak poziva sve da danas u 17 sati dođu na fažansku rivu na zajedničko druženje, gdje je organiziramo mnoštvo sadržaja za cijelu obitelj.

Biti će tu slavljenička torta, kolači i kava, radionice izrade tradicijskih ribarskih alata, gastro radionice, lutkarska predstava za djecu, fotoizložba  ribarske prošlosti Fažane i Škole, glazba.

Fažanska škola soljenja sardela, kao dio Male ribarske akademije Sardela djeluje od 2004. godine kao nastavak tradicije soljenja sardela u Fažani, gdje je od početka prošlog stoljeća pa do 1952. godine radila jedna od najvećih tvornica za soljenje sardela na sjevernom Jadranu


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.