Život

u subotu od 11 do 15 sati

Odred izviđača pomoraca Uljanik organizira radionicu "Senzorni park" u Rojcu

U parku će biti postavljeno pet stanica, po jedna za svako osjetilo, a na kojima će svi posjetitelji moći, između ostalog, provjeriti koliko dobro poznaju i prepoznaju lokalno bilje i zvukove iz prirode, te testirati svoje vještine u bacanju lasa i spretnost u provlačenju kroz labirint napravljen od užadi


 
2 min
Istra24

U parku će biti postavljeno pet stanica, po jedna za svako osjetilo, a na kojima će svi posjetitelji moći, između ostalog, provjeriti koliko dobro poznaju i prepoznaju lokalno bilje i zvukove iz prirode, te testirati svoje vještine u bacanju lasa i spretnost u provlačenju kroz labirint napravljen od užadi

Odred izviđača pomoraca „Uljanik“ ove će subote održati jednodnevnu radionicu te će u parku između ulaza na parkiralište DC-a Rojc stvoriti „Senzorni park“.

U parku će biti postavljeno pet stanica, po jedna za svako osjetilo, a na kojima će svi posjetitelji moći, između ostalog, provjeriti koliko dobro poznaju i prepoznaju lokalno bilje i zvukove iz prirode, te testirati svoje vještine u bacanju lasa i spretnost u provlačenju kroz labirint napravljen od užadi.

Na zadnjoj stanici „Senzornog parka“ svi će, putem QR koda, moći preuzeti eknjigu s informacijama o bilju koje su sreli na prethodnim stanicama.

Radionica je namijenjena svima, podjednako djeci i mladima kao i starijima, a održava se u subotu 26. ožujka od 11 do 15 sati.

Radionicu organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra.

U sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ do sad su organizirane vrlo dobro posjećene jednodnevne radionice neverbalnog kazališta, u suradnji s Kazalištem DR. Inat, i analogne fotografije, u suradnji s udrugom Studio KaPula.

Njihovim organiziranjem dodatno se promiče i predstavlja rad svih Rojčana i Rojčanki, javnost se upoznaje s njihovim radom i aktivnostima, te se poziva sve zainteresirane da se i sami pridruže i uključe se u neku od brojnih aktivnosti u Rojcu.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIŠTA STRAŠNO', SVI IMAMO STRAHOVE Sedmogodišnji Filip: "Moj tata se boji ići na posao"

"Kako nastaje strah", pitala je autore bistra sedmogodišnja Mirta te svojim iskrenim, a teškim pitanjem stavila na tren u neugodan položaj sve prisutne odrasle ljude. Autorica Milica Sinkauz je odgovorila: "Možda je strah kod djece trebao nastati zato da bi nakon njega nastala hrabrost" * Spisateljica Ivana Đula: "Moj je, recimo, strah od visine, a neki su strahovi smiješni poput straha od pospremanja sobe koji ima moj 13-godišnji sin * U knjizi učiteljica Fobija predaje strašne predmete kao što su strahovježbe ili strašematika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.