Crna noć u Istri. Dvije osobe poginule u prometnim nesrećama
Očevidi su u tijeku. Više informacija uskoro
Poziv traje o 21. ožujka, a najbolji recepti, uz pomoć naših gastro i eko stručnjaka, naći će svoje mjesto u novoj knjižici recepata
Poziv traje o 21. ožujka, a najbolji recepti, uz pomoć naših gastro i eko stručnjaka, naći će svoje mjesto u novoj knjižici recepata
Općina Medulin i Zelena Istra pozivaju sve zainteresirane na akciju – u borbi protiv bacanja hrane. U prosjeku, svaki stanovnik Hrvatske godišnje baci čak 70 kilograma hrane koja je savršeno ispravna. Mještani se pozivamo da s organizatorima podijele svoje najbolje recepte "za drugi dan"!
Riječ je o jelima koja nastaju od ostataka kuhanih jela, starog kruha, voća ili povrća koje više nije najfriškije – ali daleko je od otpada! "Posebno nam je stalo do lokalnih, tradicionalnih recepata s područja općine Medulin i okolice, onih koje su naši nonići radili, ali nećemo se ljutiti ni ako smislite neku novu gastro-inovaciju. Sve što je ukusno i pametno – dobrodošlo je!", kažu organizatori
Poziv traje od 4. ožujka do 21. ožujka 2025. Najbolji recepti, uz pomoć naših gastro i eko stručnjaka, naći će svoje mjesto u novoj knjižici recepata koja će pokazati da hrana može imati i drugi život.
Možete nam poslati recepte na više načina:
Projekt se sufinancira sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Očevidi su u tijeku. Više informacija uskoro
Na zanimljivom predavanju mogle su se vidjeti fotografije crnih udovica koje žive ispod klima na fasadama kuća, koje su napravile gnijezdo u skladištima među kartonskim kutijama, a jedno gnijezdo Landeka je promatrao tik do svoga radnog mjesta - na nogostupu blizu zgrade Zavoda za javno zdravstvo - sve dok ga revni pometač Herculanee nije pomeo
Na listi su Enco Crnobori, zatim Danijela Žgomba, Dario Mezulić, Edvino Štifanić, Dalija Radolović, Nevio Kirac, Tatiana Sain, Andraž Pap, Miranada Pintur, Ornela Grujić-Cukon, zatim Tulio Tamaro, Vlasta Iveša-Mihovilović i Sergio Vojak
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.