Život

HEROJSKA LJUBAV KUĆNOG LJUBIMCA

Pas Blue trčao šest kilometara kako bi spasio vlasnika

Brandon Garrett (62) vozio se po istočnom Oregonu, blizu državne granice s Idahom, kada je stigao do zavoja na cesti i preletio preko nasipa. S njim su u autu bila četiri psa


 
2 min
Istra24

Brandon Garrett (62) vozio se po istočnom Oregonu, blizu državne granice s Idahom, kada je stigao do zavoja na cesti i preletio preko nasipa. S njim su u autu bila četiri psa

Dok je Brandon Garrett ležao u klancu u Oregonu, njegov pas Blue satima je trčao kroz gusto šumovito područje, sa staklom u njušci, i stigao do kampa gdje su ranije boravili i gdje se Garrett trebao naći sa svojim prijateljem.

Prijatelj, koji je nekoliko sati ranije očekivao Garretta, znao je da nešto nije u redu. Dolazak psa potaknuo je obitelj i prijatelje da ga potraže tijekom noći i sljedećeg jutra, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Baker. Pronašao ga je njegov brat, koji je uočio kamion u klancu i nazvao šerifov ured, koji je spasio gospodina Garretta uz pomoć drugih institucija.

Brandon Garrett (62) vozio se po istočnom Oregonu, blizu državne granice s Idahom, kada je stigao do zavoja na cesti i preletio preko nasipa, priopćio je šerifov ured. Nakon nesreće, otpuzao je 100 metara od svog kamiona i proveo noć u blizini potoka u klancu. Fotografije koje je dostavio šerifov ured prikazuju bijeli kamionet na boku u potoku, okružen zelenim drvećem i grmljem.

Garrett brat Tyree kaže da je pronašao kamion ujutro nakon što je pogledao mjesta u blizini potoka koja se nisu mogla vidjeti s ceste. Vidio je ozlijeđene pse kako leže kraj kamiona i vikao je bratovo ime, ali nije dobio odgovor.

-Srce mi je stalo", rekao je Tyree Garrett. "Mislio sam, dovraga, da je moj brat sigurno gotov". Ispostavilo se da je živ.

-Ima napuknut gležanj, tijelo mu je stvarno izranjavano i pretučeno", rekao je Tyree za The New York Times. "Dakle, trebat će mu neko vrijeme u njegovim godinama da ponovno stane na noge"

Brandon Garrett putovao je s još tri psa koji su živi pronađeni u blizini, rekao je njegov brat. Jedan od pasa imao je operaciju slomljenog kuka i ozlijeđenu bedrenu kost, a drugi je slomio nogu na dva mjesta.


Nastavite čitati

Svijet
 

Izrael tvrdi da će ciljevi ofenzive u Rafi biti uskoro postignuti

Polovica borbenih jedinica militantne palestinske organizacije, koja je vladala Gazom prije početka rata u listopadu, uništena je, priopćila je izraelska vojska. Između 60 i 70 posto područja grada na jugu Pojasa Gaze nalazi se pod "operativnom kontrolom" izraelske vojske, kaže vojska

Svijet
 

EURO: Rumunjska svladala Ukrajinu 3-0

Golove za Rumunjsku postigli su Nicolae Stanciu (29), Razvan Marin (53) i Denis Dragus (57). Iako je Ukrajina slovila kao favorit uoči početka utakmice te se očekivalo da će uz izraženi nacionalni naboj zbog rata u domovini imati i dodatni motiv koji će ju pogurati do pozitivnog rezultata, dogodilo se potpuno suprotno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.