Život

POČEO "PROSINAC U BARBANU": Pogat program donosi mnoštvo radosti, veselja, zabavnih sadržaja i kreativnih radionica za sve uzraste

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je 6. prosinca, „Smotra ulja Općine Barban“ dan kasnije dok će se 8. prosinca održati 14. Susret "Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ * Tu su još radionice za djecu u Multimedijalnom centr i Barbačanska adventska čarolija“ na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima kada će djeca krenuti u potragu za Djedom mrazom


 
2 min
Istra24
PROSLAVIT ĆE SE I DAN OPĆINE

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je 6. prosinca, „Smotra ulja Općine Barban“ dan kasnije dok će se 8. prosinca održati 14. Susret "Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ * Tu su još radionice za djecu u Multimedijalnom centr i Barbačanska adventska čarolija“ na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima kada će djeca krenuti u potragu za Djedom mrazom

Adventska manifestacija "Prosinac u Barbanu počela je jučer, a u srijedu, 06.12. organizirat će se  prigodan program povodom zaštitnika župe Sv. Nikole te će se obilježiti i Dan Općine Barban.

U 11 sati u crkvi prigodan program priredit će OŠ Jure Filipovića povodom Sv. Nikole, a slijedi podjela poklona.

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je u 13 sati, u 16:00 Krunica i misa, a zatim popodne u 17:00 u šatoru ispred Općine Barban počinje prigodan i zabavni program za najmlađe uz kreativne radionice i Božićni art kutak- „Čarobni zvončići“, a u 18:30 predstava Teatra Naranče „Šesta noć prosinca“.

foto: Općina Barban

U četvrtak, 07.12. tradicionalno se organizira „Smotra ulja Općine Barban“ u šatoru ispred Općine Barban, ove godine 14. po redu, uz mali sajam domaćih proizvoda i kuhano vino, a bit će i edukativnih elemenata za maslinare.

Kao i uvijek, za kraj slijedi proglašenje najboljeg maslinovog ulja s Barbanštine.

U petak, 8.12. u šatoru ispred Općine Barban organizira se tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD Barban „14. Susret kantajmo i svirimo po staroj užanci“ gdje će čuvari tradicije Barbanštine uveseliti posjetitelje tradicionalnom svirkom i kantom. Nakon toga, u 21:00 slijedi zabavni dio programa u DJ-a i „REPLAY BAND“.

Tjedan dana kasnije, u petak 15. prosinca- u Multimedijalnom centru Barban u 17:30  organizira se „Mala Božićna radionica za djecu“ uz Ana-Mariju Kolić i Andia Pekicu koji pripremaju vrlo zanimljiv i kreativan program koji je idealan za male kreativce.

U subotu, 16.12., za kraj bogatog programa „Prosinac u Barbanu“ slijedi nezaboravna „Barbačanska adventska čarolija“ koja će se održati na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima. Udruga Barbačana priprema zaista zanimljiv program.

Program započinje u 11 sati kreativnom radionicom gdje će djeca izrađivati svoje kuglice i njima kititi jelku želja. U 12.15 sati svi se mali gosti ukrcavaju se na božićni vlakić i po okolnim mjestima započinje potraga za Djeda mrazom. Tko zna gdje ga je Grinch sakrio? Možda u Glavani parku? Nakon uspješne potrage za Djeda mrazom svi se zajedno, uz božićne pjesme, vlakićem vraćaju na Ranch Barba Tone.

Osim organiziranog programa, djeca će se tijekom cijelog dana moći okušati u jahanju, a kako bi se ugrijali bit će toplih fritula, palačinka i čaja za svu djecu a za velike kuhanog vina i gina!

Ljudi s Barbanštine su zajedničkim snagama i kreativnošću doprinijeli da  ovo bude najveseliji i najčarobniji „Prosinac u Barbanu“!


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.