Život

POČEO "PROSINAC U BARBANU": Pogat program donosi mnoštvo radosti, veselja, zabavnih sadržaja i kreativnih radionica za sve uzraste

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je 6. prosinca, „Smotra ulja Općine Barban“ dan kasnije dok će se 8. prosinca održati 14. Susret "Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ * Tu su još radionice za djecu u Multimedijalnom centr i Barbačanska adventska čarolija“ na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima kada će djeca krenuti u potragu za Djedom mrazom


 
2 min
Istra24
PROSLAVIT ĆE SE I DAN OPĆINE

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je 6. prosinca, „Smotra ulja Općine Barban“ dan kasnije dok će se 8. prosinca održati 14. Susret "Kantajmo i svirimo po staroj užanci“ * Tu su još radionice za djecu u Multimedijalnom centr i Barbačanska adventska čarolija“ na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima kada će djeca krenuti u potragu za Djedom mrazom

Adventska manifestacija "Prosinac u Barbanu počela je jučer, a u srijedu, 06.12. organizirat će se  prigodan program povodom zaštitnika župe Sv. Nikole te će se obilježiti i Dan Općine Barban.

U 11 sati u crkvi prigodan program priredit će OŠ Jure Filipovića povodom Sv. Nikole, a slijedi podjela poklona.

Svečana sjednica Općinskog vijeća na programu je u 13 sati, u 16:00 Krunica i misa, a zatim popodne u 17:00 u šatoru ispred Općine Barban počinje prigodan i zabavni program za najmlađe uz kreativne radionice i Božićni art kutak- „Čarobni zvončići“, a u 18:30 predstava Teatra Naranče „Šesta noć prosinca“.

foto: Općina Barban

U četvrtak, 07.12. tradicionalno se organizira „Smotra ulja Općine Barban“ u šatoru ispred Općine Barban, ove godine 14. po redu, uz mali sajam domaćih proizvoda i kuhano vino, a bit će i edukativnih elemenata za maslinare.

Kao i uvijek, za kraj slijedi proglašenje najboljeg maslinovog ulja s Barbanštine.

U petak, 8.12. u šatoru ispred Općine Barban organizira se tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD Barban „14. Susret kantajmo i svirimo po staroj užanci“ gdje će čuvari tradicije Barbanštine uveseliti posjetitelje tradicionalnom svirkom i kantom. Nakon toga, u 21:00 slijedi zabavni dio programa u DJ-a i „REPLAY BAND“.

Tjedan dana kasnije, u petak 15. prosinca- u Multimedijalnom centru Barban u 17:30  organizira se „Mala Božićna radionica za djecu“ uz Ana-Mariju Kolić i Andia Pekicu koji pripremaju vrlo zanimljiv i kreativan program koji je idealan za male kreativce.

U subotu, 16.12., za kraj bogatog programa „Prosinac u Barbanu“ slijedi nezaboravna „Barbačanska adventska čarolija“ koja će se održati na Ranču Barba Tone u Manjadvorcima. Udruga Barbačana priprema zaista zanimljiv program.

Program započinje u 11 sati kreativnom radionicom gdje će djeca izrađivati svoje kuglice i njima kititi jelku želja. U 12.15 sati svi se mali gosti ukrcavaju se na božićni vlakić i po okolnim mjestima započinje potraga za Djeda mrazom. Tko zna gdje ga je Grinch sakrio? Možda u Glavani parku? Nakon uspješne potrage za Djeda mrazom svi se zajedno, uz božićne pjesme, vlakićem vraćaju na Ranch Barba Tone.

Osim organiziranog programa, djeca će se tijekom cijelog dana moći okušati u jahanju, a kako bi se ugrijali bit će toplih fritula, palačinka i čaja za svu djecu a za velike kuhanog vina i gina!

Ljudi s Barbanštine su zajedničkim snagama i kreativnošću doprinijeli da  ovo bude najveseliji i najčarobniji „Prosinac u Barbanu“!


Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Istra
 

Izložba stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja

Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti. "Ova će nas izložba suočiti s licima naše prošlosti i na taj nam način možda najbolje pokazati budućnost i koliko je važno da njegujemo ostavštinu koju smo dobili u nasljeđe", rekao je na otvorenju porečki gradonačelnik Loris Peršurić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.