Život

SREDIŠNJA ISTRA

S prosincem počinje gastronomska manifestacija „Draga nam je zima dok kapuza ima!“

Ova gastro manifestacija odvijat će se od 1. do 15. prosinca 2023., u šest ugostiteljskih objektata na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.


 
2 min
Istra24
foto: TZ Središnje Istre

Ova gastro manifestacija odvijat će se od 1. do 15. prosinca 2023., u šest ugostiteljskih objektata na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Danas je u Tomažovoj konobi u Voštenima najavljen početak ovogodišnje gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima!. Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije – Ezio Pinzan, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin- Svetlana Buljan, vlasnik obrta Ciburiproduct – Dean Matić, te voditeljica Tomažove konobe – Anamarija Vošten.   

foto: TZ Središnje Istre

Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 1. do 15. prosinca 2023., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 18€ do 30€.

U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 18€

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): rikola, kapuz, pršut, sir, čvarci (salata) | gratinirani kapuz s junećim burgerom i kiselim kapuzom| flambirane jabuke – 22€

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): kuhani svinjski jezik sa salatom od kapuza, bobići i suhi pomidorini | Istarska kobasica na gradelama s kapuzom i fažolom po starinski sa začinjenim senfom| slatka palenta – 19€

Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | kobasice, ombolo, kiseli kapuz, panceta | fritule i cukerančići – 20€

Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): pljukanci s mladim kapuzom i komadićima istarske kobasice| svinjeća rolada, kuhani kiseli kupuz, Anin krumpir| žličnjak od skute, smokva u crnom vinu, džem od pečene jabuke, limunova korica i tostirani orasi – 30€

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | pljukanci s gljivama na maslinovom ulju i panceti, kapuz salata |ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 28€

Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

 

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.


Nastavite čitati

Istra
 

Počinje vrijeme darivanja: sutra ćemo o autohtonim darovima...

Jeste već kupili darove? Ukoliko niste sutra vam donosimo vodič kroz božićnu kupnju koja se vodi načelom: lokalno, autohtono, ručno rađeno. Donosimo i priču o Puležanu koji po Istri lovi posve neobične stvari. I to ne puškom nego aparatom. Za sebe kaže "Nisam ja fotograf, ja sam školovani zidar”

Istra
 

Sljedeća stanica Kamiona Djeda Mraza Istra! Sutra je u Pazinu.

Kamion će biti pozornica zabavnoj i interaktivnoj predstavi “Popis Djeda Mraza” s vilenjacima, patuljcima, dobroćudnim divom te Djedom Mrazom. Predstave su besplatne i namijenjene djeci vrtićke dobi * Pulu će posjetiti u ponedjeljak, 16. prosinca od 18:30 sati na parkiralištu Karolina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.