Pred nama je još jedan vrlo vruć dan
Temperature more u Istri i do 28 °C
Porečki restorani Spinnaker, Peterokutna kula i Divino uključeni su u manifestaciju te će omogućiti degustiranje i informiranje o sastavu svih jela u kombinaciji s vrhunskim vinima. Jela za ove posebne večeri posvećene Cabernet Sauvignonu i plavoj ribi pripremat će neki od najznačajnijih hrvatskih chefova kao što su Hrvoje Zirojević, David Skoko i Goran Hrastovčak
Porečki restorani Spinnaker, Peterokutna kula i Divino uključeni su u manifestaciju te će omogućiti degustiranje i informiranje o sastavu svih jela u kombinaciji s vrhunskim vinima. Jela za ove posebne večeri posvećene Cabernet Sauvignonu i plavoj ribi pripremat će neki od najznačajnijih hrvatskih chefova kao što su Hrvoje Zirojević, David Skoko i Goran Hrastovčak
Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Poreču novu eno-gastronomsku manifestaciju najavili su Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča, Emil Perdec, sommelier i F&B manager Plave lagune, Luka Rossi, predsjednik Vinistre, i dr. sc. Marijan Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču. Riječ je, kako kažu iz TZ-a Poreč, o manifestaciji koja će se održavati tri petka zaredom 3., 10. i 17. studenog, tijekom kojih će se povezivati vina i plava riba uz vrhunske chefove u porečkim restoranima. Novi eno-gastronomski doživljaj u Poreču nazvan je "Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju".
- Poreč je i u 2023. godini dokazao da ima potencijala privlačenja velikih projekata na području manifestacija, naročito u pred i posezoni. Raduje nas novo enogastronomsko iskustvo i jedva ga čekamo podijeliti s našim gostima. Vjerujemo da je ovo samo početak jedne nezaboravne priče koja je do sada ostala neispričana, a dijelom je našeg identiteta, istaknuo je Velenik u uvodnom dijelu konferencije.
Emil Perdec je naglasio da su plava riba i crna vina još odavna u ljubavi te da je ovaj spoj opjevan u mnogim pjesmama. Na istarskom poluotoku tradicija vinarstva stara je stoljećima, teran i malvazija istarska oduvijek su sinonim za istarsko vinogradarstvo. Davne 1875. godine osnivanjem „Pokrajinske vinarsko-voćarske stanice“ u Poreču postavljeni su temelji moderne Istarske poljoprivrede. Od tih početaka pored autohtonih sorata vinove loze, sadile su se i alohtone sorte grožđa poput merlota i cabernet sauvignona koje su danas uz teran glavne Istarske crne sorte grožđa.
- Kroz ovu priču želimo se eno gastronomski poigrati i malo odmaknuti od standardnog sljubljivanja te pokušati oživjeti ovu povijesnu vezu plave ribe i cabernet sauvignon te da na taj način pokažemo širinu naše regije, zaključio je Perdec
O vinogradarskim karakteristikama i zanimljivostima iz tog segmenta govorio je dr. sc. Marijan Bubola te istaknuo da je karakteristika ovog vina posebno bujna sorta koja kasno kreće s vegetacijom grožđe kasno dozrijeva. Naglasio je da su u 19. stoljeću, za razliku od danas, na području Istre prevladavale crne sorte vine. Luka Rossi, predsjednik Udruge Vinistra govorio je o radu Vinistre te njihovoj suradnji na ovoj novoj manifestaciji
Porečki restorani Spinnaker, Peterokutna kula i Divino uključeni su u manifestaciju te će omogućiti degustiranje i informiranje o sastavu svih jela u kombinaciji s vrhunskim vinima. Tijekom večeri predstavit će se vrhunski stručnjaci, chefovi i sommelieri s ovog područja. Jela za ove posebne večeri posvećene Cabernet Sauvignonu i plavoj ribi, pripremat će neki od najznačajnijih hrvatskih chefova kao što su Hrvoje Zirojević, David Skoko i Goran Hrastovčak.
Na kraju predstavljanja manifestacije direktor TZG Poreč pozvao je sve ljubitelje dobre hrane i vina da rezerviraju svoj termin u spomenutim restoranima te da na ta način saznaju idu li zajedno plava riba i crno vino.
Temperature more u Istri i do 28 °C
Primici su mu iznosili 64.498 eura, od čega su mu donatori uplatili 47.525 eura. Kad se usporede primitci i troškovi, jasno je kako je promidžbu zaključio s manjkom od 11.612 eura
Sutra: poznato lice vratilo se u Grad Pulu, objavit ćemo i osvrt na večerašnje otvaranje PUF-a tr. prije njihovog koncerta ovog petka u Rojcu donosimo ekskluzivni razgovor sa Stevenom Bernsteinom, karizmatičnim vođom newyorške grupe Sexmob
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.