pulapromet - dugi
Život

ADVENT POREČ

Slatko jutro učenika TUŠ Antona Štifanića za čistu peticu, uspješan i humanitarni Božićni sajam SŠ Mate Balote

U pripremi su sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara i slastičara, te prvog razreda tehničara za ugostiteljstvo


 
3 min
Istra24

U pripremi su sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara i slastičara, te prvog razreda tehničara za ugostiteljstvo

Učenici i učenice Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč koji su jutros počastili sugrađane i goste u sklopu manifestacije Slatko jutro koja se već tradicionalno odvija na Adventu Poreč zaslužili su čistu peticu.

Učenici su uz vodstvo mentora pripremili tisuće slasnih fritula, kuglofa, raznih keksa od prhkog tijesta sa božićnim motivima, čokoladne fontane s bijelom i crnom čokoladom, a bio je tu i bezglutenski kutak: tiramisu u čašici s malinom, čokoladni štapići…sve je nestalo u trenu.

U pripremi su sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara i slastičara, te prvog razreda tehničara za ugostiteljstvo. Stručni učitelji i mentori su: Dragica Rimac, Tanja Radetić Zidarić, Sanja Pilato, Sebastian Mileša, Teddy Poldrugovac, Željan Peloža i Matea Marić, a materijal je osigurao Grad Poreč-Parenzo.  Na podjeli su im se pridružili gradonačelnik Loris Peršurić, njegova zamjenica Nataša Basanić Čuš, ravnateljica TUŠ-a Tatjana Gulić Pisarević i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić.  

Svi su učenici zaista uložili puno truda, volje i entuzijazma za pripremu slastica, a građani ih rado podržali. Uz slastice na ovom adventskom jutru veliku je pažnju privukao i Božićni sajam- Fiera Natalizia učenika Srednje škole Mate Balote koji su na prigodno uređenim štandovima prodavali pomno izrađene rukotvorine i proizvode proizašle iz projekta Čarolije održivosti-La magia della sostenibilità, pod vodstvom Helene Škutin Matijaš i Daisy Ghersinich Fiškuš, Učeničke zadruge  Parentino pod vodstvom Mirele Marković i Dunje Brence i Vježbeničke tvrtke pod vodstvom Marine Blažević i Gracijele Bićanić. Bilo je tu kalendara, svijeća, sapuna, oslikanih vrećica lavande i blagdanskih ukrasa. Sve se to moglo kupiti, a dio prikupljenih sredstava srednjoškolci će donirati Društvu invalida Poreč. Za zabavu su se pobrinuli Malvazija Bend.

Večerašnji program Adventa Poreč donosi u 18 sati dječju predstavu u Parku Matije Gupca, paljenje četvrte adventske svijeće u 18.45 na Trgu slobode, a veliko finale večeri je koncert popularnog Nena Belana. U danima porečkog Adventa provozajte se božićnim vlakićem, uživajte u raznim gastro delicijama, zabavite se uz dječje predstave i igraonice, koncerte popularnih glazbenika, a cijeli program provjerite na http://www.adventporec.com/ i pratite na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.


Nastavite čitati

Istra
 

MOTTA, ALEMAGNA E MELEGATTI: Questi xe i nomi dei pasticeri che i ga fato diventar el paneton e 'l pandoro i dolci de Nadal per tuti

El fato che ogi podemo comprar panetoni e pandori in tele boteghe in Croazia me rovina in qualche modo la magia che provavimo anni indrio, co dovevino andar a comprarlo a Trieste perché qua no ghe ne iera. Gaverlo in casa per nadal ne fasseva sentir un fià speciali * "Pan dele monache" in tel medio evo, poi diventà "Pan de Toni" che per secoli el se peraparava in pochi forni de Milano, in sti ultimi 100 ani, come la tradissione del Nadal, anche el paneton el se ga industrailizà: ghe se ne fa 50 milioni a l'anno, che saria 137 000 panetoni al giorno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.