Život

dobre vijesti iz SAD-A

Srca puna svima: Mala Kiara sve bolje, tumor se smanjio u svim smjerovima!

"Dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno neprospavane noći, puno nervoze i sve ono što magnetna rezonanca donosi, a ovoga puta nakon dugih sedam mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni", javio je iz SAD-a Kiarin otac, Valentino Goršić, i opet zahvalio svima koji su pomogli jer bez njih, kaže, liječenje ne bi bilo moguće


 
1 min
Martina Pereša
Kiara Goršić, Foto: PIXSELL/Duško Jaramaz

"Dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno neprospavane noći, puno nervoze i sve ono što magnetna rezonanca donosi, a ovoga puta nakon dugih sedam mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni", javio je iz SAD-a Kiarin otac, Valentino Goršić, i opet zahvalio svima koji su pomogli jer bez njih, kaže, liječenje ne bi bilo moguće

- Dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, izjavio je jučer otac malene Kiare Goršić čija je borba sa zločudnim tumorom ujedinila cijelu Hrvatsku.

Nakon dva mjeseca liječenja Kiare Goršić (7) u SAD-u njezin otac javio je divnu vijest:

"Dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno neprospavane noći, puno nervoze i sve ono što magnetna rezonanca donosi, a ovoga puta nakon dugih sedam mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni", javio je Valentino Goršić i opet zahvalio svima koji su pomogli jer bez njih, kaže, liječenje ne bi bilo moguće.

Odlazak na liječenje u SAD, 20.12.2021., PIXSELL/Matija Habljak

Naime, drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu koji je potrajao 12 dana uz temperaturu i do 40 stupnjeva.

Bila je hospitalizirana šest dana i nisu znali što joj je. Nakon mnogo pretraga zaključak je da je imala virus kao i njezina sestra, samo s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav, imala je puno jaču reakciju.

Idući tjedan se Goršići vraćaju u Šibenik jer Kiara je slobodna od terapija sve do Uskrsa.

U travnju Kiaru čekaju ozbiljne pretrage, lumbalna punkcija i ostalo što liječnici rade za potrebe same studije, i tada će obitelj sigurno ostati u San Franciscu još tri mjeseca, prenosi danas Jutarnji list.

Kiara je oko Božića počela primati eksperimentalnu terapiju za svoj agresivni, zloćudni tumor na mozgu, za koju su građani Hrvatske prikupili 18 milijuna kuna donacija.


Nastavite čitati

Do konca godine etički kodeks za saborske zastupnike

Zbog činjenice da je ponašanje hrvatskih zastupnika najvećim dijelom 'pokriveno' Poslovnikom i Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, dio političke javnosti i samih zastupnika pita se koja se svrha još jednog dokumenta? Među takvima je i Arsen Bauk (SDP) koji ističe da ne vidi potrebu donošenja posebnog etičkog kodeksa, ali i najavljuje da će, „uz određenu sumnju i skepticizam“, ipak ostati otvoren za dobre prijedloge o kodeksu

SAMO U HRVATSKOJ U srcu Parka prirode Velebit s radom počinje kamenolom

Da se tamo otvara kamenolom je zaključak do kojeg smo došli kada smo telefonski kontaktirali tvrtku Kamen d.o.o sa sjedištem u Obrovcu, a koja je na stranici Posao.hr objavila natječaj za posao radnika u kamenolomu. Praveći se da smo zainteresirani za posao, iz tvrtke su nam potvrdili da je riječ o navedenoj lokaciji na kojoj su počeli radovi. Eksploatacijsko polje posjetili smo i sami te uočili kako je ispred kamenoloma postavljena rampa, te kako su komadi stijena označeni posebnim oznakama

Uz Međunarodni dan zaštite životinja: Osniva se povjerenstvo za izmjene Zakona o zaštiti životinja

„Kada govorimo o zaštiti životinja, većina pomisli na pse i mačke, no i sve druge životinje trebaju zaštitu od ljudskog iskorištavanja i ubijanja. Već malom promjenom svojih navika možemo zaštititi i životinje koje su daleko od očiju javnosti – na farmama, u klaonicama, laboratorijima, cirkusima, kavezima... Sve životinje trebaju naše suosjećanje kako bismo stvarali svijet bez nasilja prema životinjama”, istaknula je ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj Ivana Lunku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.