Pobjednice 24. dječjeg festivala "Veseli glasi – Voci allegre" Vita Viljanac i Bella Barbarić
Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti
Osim gastronomske ponude, manifestacija "More na stolu" pruža jedinstvenu priliku da se upoznate s bogatom ribarskom tradicijom Fažane. Fažanski ribari rado će podijeliti svoje znanje i vještine, a nakon što savladate vezivanje mornarskih čvorova, punjenje igle za krpanje mreža, kako se pletu ribarske mreže, ali i vesla batanom te sole sardele, dobit ćete diplomu Male ribarske akademije Sardela
Osim gastronomske ponude, manifestacija "More na stolu" pruža jedinstvenu priliku da se upoznate s bogatom ribarskom tradicijom Fažane. Fažanski ribari rado će podijeliti svoje znanje i vještine, a nakon što savladate vezivanje mornarskih čvorova, punjenje igle za krpanje mreža, kako se pletu ribarske mreže, ali i vesla batanom te sole sardele, dobit ćete diplomu Male ribarske akademije Sardela
Uživajte u hrani, učenju i glazbi te osjetite duh Fažane kroz manifestaciju "More na stolu" gdje tradicija susreće moderno.
Fažanska tradicija i običaji od davnina duboko su i neraskidivo povezani s morem, a ta je spona ostavila traga i na lokalnoj kužini sve do današnjeg dana. Jedna je riba posebnost fažanske kulinarske priče – sardela, zdrava plava riba koja je oduvijek bila čest ulov u fažanskim mrežama.
Danas, sardela nije samo simbol prošlih vremena, već i neizostavan dio suvremene lokalne gastro ponude Fažane.
U subotu, 22. lipnja s početkom u 19 sati duž cijele fažanske rive na Street food festivalu More na stolu pripremat će se jela od sardela, ali i ostalih morskih delicija. Uz tradicionalna jela kao što su sardele na savor, pohane sardele ili pak pečene, imat ćete priliku i degustirati i istarski fish & chips, girice, bruschette sa ribljom paštetom, baguette i brodet sendvič, salatu od folpi, riblje taquinos, burgere ili pak focacciu sa slanim sardelama. Sardelu i razne morske delicije u Street Food zoni nude: Trattoria Fasana, Konoba Vasianum, Stara konoba, restoran Korta, obrt Luna, bistro K&F, konoba Da Antonio, restoran Marina.
Osim gastronomske ponude, manifestacija "More na stolu" pruža jedinstvenu priliku da se upoznate s bogatom ribarskom tradicijom Fažane. Fažanski ribari rado će podijeliti svoje znanje i vještine, a nakon što savladate vezivanje mornarskih čvorova, punjenje igle za krpanje mreža, kako se pletu ribarske mreže, ali i vesla batanom te sole sardele, dobit ćete diplomu Male ribarske akademije Sardela.
Posjetitelji će moći razgledati i izložbu maketa starih brodova Vladimira Milohanovića. Makete, pažljivo izrađene s puno ljubavi i truda, svjedočanstvo su fažanske pomorske baštine i tradicije.
Program manifestacije upotpunit će i oslikavanje lica te živopisna lutkarska radionica za najmlađe, Lina mala sardelina dok će glazbeni dio programa obogatiti klapa Intriga & Erik Balija, poznati po svojim emotivnim izvedbama dalmatinskih i istarskih pjesama te duo Sunrise te Irena & Mauro Giorgi Acoustic, čiji će nastup unijeti dodatnu dozu ugodne atmosfere na fažansku rivu. Kombinacija tradicionalne glazbe i modernih akustičnih izvedbi savršeno će pratiti ribarsko-kulinarsku feštu, stvarajući neponovljiv ugođaj za sve prisutne.
Dok se sunce polako spušta iza horizonta i fažanska riva počinje odisati mirisima svježe pripremljenih morskih delicija, jedno je sigurno – Fažana će u subotu navečer ponovno pokazati zašto je more ne samo izvor života, već i neiscrpan izvor inspiracije i radosti za sve posjetitelje.
PROGRAM:
BOGATSTVO OKUSA MORSKIH DELICIJA u Street food zoni pripremati će:
Trattoria Fasana
Konoba Vasianum
Bistro K&F
Da Antonio
Stara konoba
Restoran Korta
Luna
Restoran Marina
EDUKATIVNE I KREATIVNE RADIONICE
Mala ribarska akademija Sardela
Lutkarska predstava i radionica Lina mala sardelina
Izložba maketa starih brodova Vladimira Milohanovića
GLAZBENI PROGRAM
Klapa Intriga & Erik Balija
Irena & Mauro Giorgi Acoustic
Duo Sunrise
Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu policije
Glavni cilj ovog projekta je brižno čuvati kulinarsku tradiciju naših dragih baka, a kako to radi nona Annamaria Benčić iz Šišana pogledajte u videu
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.