Život

JOŠ TJEDAN DANA DO FESTIVALA

TKO ĆE ODNIJETI POBJEDU? Ususret 2. GinIstri u Rovinju održano ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova

„Rapidno se uzdiže ova scena iz godine u godinu jer je protok informacija među konzumentima jako velik. Tome dodatno pridonose ovakvi festivali poput GinIstre jer educiraju publiku i daju im mogućnost da probaju različite proizvode visoke kvalitete pa sami mogu naći proizvod koji im se sviđa“


 
2 min
Istra24
Ocijenjivanje uzoraka/foto GinIstra

„Rapidno se uzdiže ova scena iz godine u godinu jer je protok informacija među konzumentima jako velik. Tome dodatno pridonose ovakvi festivali poput GinIstre jer educiraju publiku i daju im mogućnost da probaju različite proizvode visoke kvalitete pa sami mogu naći proizvod koji im se sviđa“

Tjedan dana preostalo je do početka 2. GinIstra Festivala koji će se u Rovinju, u Staroj tvornici, održati 6. i 7. listopada, a ususret GinIstri održano je i ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova.

Na ocjenjivanje je pristiglo 57 uzoraka koje je poslalo 30-ak proizvođača iz četiri države: Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Osim samih proizvođača, neki od članova Komisije za ocjenjivanje također su stigli izvan granica Lijepe naše, sve redom stručnjaci u ovom području.

Nakon ocjenjivanja složili su se da su uzorci pokazali visoku kvalitetu.

 „Moram reći da nam je kroz ocjenjivanje prikazana zaista dobra kvaliteta proizvoda i svjedočili smo velikom potencijalu. Dodao bih još da je i izbor Komisije bio izuzetno kvalitetan i stručan jer su ocjene bile ujednačene, bez nekih iskakanja. Sve to govori da je ovo bilo uspješno ocjenjivanje gdje su rezultati zaista realni u odnosu na ono što nam je bilo ponuđeno“, poručio je Ivan Urošević s Poljoprivrednog univerzitetu u Beogradu.

Prokomentirao je i rast gin scene, odnosno porast proizvođača gina, ali i konzumenata, u regiji. „Rapidno se uzdiže ova scena iz godine u godinu jer je protok informacija među konzumentima jako velik. Tome dodatno pridonose ovakvi festivali poput GinIstre jer educiraju publiku i daju im mogućnost da probaju različite proizvode visoke kvalitete pa sami mogu naći proizvod koji im se sviđa“, zaključio je Urošević.

Kvalitetu ginova pohvalio je i Marin Žulj s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. „Mogu reći da je kvaliteta proizvoda iznenađujuće dobra. Baze su bile relativno čiste, a destilati su bili lijepi, skladni, harmonični i umjereni. Dakle, zatekla nas je iznenađujuće dobra kvaliteta s obzirom na to da je riječ o mladom Festivalu, ali i mladim proizvođačima koji se ne bave dugo proizvodnjom ovog destilata“, poručio je Žulj.

Ocjenjivački žiri podijelio je ocjene za ginove koji će biti predstavljeni 6. i 7. listopada, a pobjednik će biti proglašen na 2. GinIstri za koju ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim.


Nastavite čitati

Istra
 

Počinje vrijeme darivanja: sutra ćemo o autohtonim darovima...

Jeste već kupili darove? Ukoliko niste sutra vam donosimo vodič kroz božićnu kupnju koja se vodi načelom: lokalno, autohtono, ručno rađeno. Donosimo i priču o Puležanu koji po Istri lovi posve neobične stvari. I to ne puškom nego aparatom. Za sebe kaže "Nisam ja fotograf, ja sam školovani zidar”

Istra
 

Sljedeća stanica Kamiona Djeda Mraza Istra! Sutra je u Pazinu.

Kamion će biti pozornica zabavnoj i interaktivnoj predstavi “Popis Djeda Mraza” s vilenjacima, patuljcima, dobroćudnim divom te Djedom Mrazom. Predstave su besplatne i namijenjene djeci vrtićke dobi * Pulu će posjetiti u ponedjeljak, 16. prosinca od 18:30 sati na parkiralištu Karolina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.