MODNA FUZIJA: U Labinu serija radonica o ekološko održivoj modi
Cilj je promicati kulturu popravljanja, ponovne upotrebe i upcyclinga umjesto odlaganja istih i doprinosa rastućem problemu tekstilnog otpada
U ovogodišnje izdanje bit će uključene 4 konobe, i to „Mrgani 42“ s područja Općine Kanfanar te „Izletište Pekici“, OPG Ondina i konoba „Klarići“ s područja Općine Svetvinčenat. Po cijeni od 25 eura, ljubitelje istarske kuhinje očekuju atraktivni meniji
U ovogodišnje izdanje bit će uključene 4 konobe, i to „Mrgani 42“ s područja Općine Kanfanar te „Izletište Pekici“, OPG Ondina i konoba „Klarići“ s područja Općine Svetvinčenat. Po cijeni od 25 eura, ljubitelje istarske kuhinje očekuju atraktivni meniji
Već tradicionalna gastronomska manifestacija „Tradizione a tavola: Jela iz pinjate“ koju zajednički organiziraju turističke zajednice Kanfanar i Svetvinčenta u partnerstvu s Maistrom d.d. i Udruženjem obrtnika Rovinj, ponovno će otvoriti vrata istarskih konoba na području ovih općina, u to u periodu od 14.3. do 30.3.2025. godine.
Kako je cilj manifestacije valorizirati i dodatno promovirati tradicionalna istarska jela, vodeći se starim receptima i dostupnošću svježih, domaćih i sezonskih namirnica, jela u kojima će gosti ove manifestacije moći uživati prava su oda tradiciji. Posebnost ove manifestacije je i u njezinoj edukativnoj komponenti jer goste uključenih istarskih konoba očekuje i brošura s brojnim receptima i opisima omiljenih jela istarske kuhinje. U ovogodišnje izdanje bit će uključene 4 konobe, i to „Mrgani 42“ s područja Općine Kanfanar te „Izletište Pekici“, OPG Ondina i konoba „Klarići“ s područja Općine Svetvinčenat.
Po cijeni od 25 eura, ljubitelje istarske kuhinje očekuju atraktivni meniji.
Konoba „Mrgani 42“ pripremat će jotu (istarsku maneštru s kiselim kupusom), domaće pljukance s pršutom i šparogama, kroštule i domaću rakiju te kvartin domaćeg vina. Rezervacije se primaju na broj 091 152 6034.
U „Izletištu Pekici“ goste očekuje aperitiv dobrodošlice, maneštra s trukinjom, lazanje sa žgvacetom ili ravioli s pancetom, domaći štrudl i kvartin malvazije ili terana. Svoje mjesto možete rezervirati putem broja 091 367 3378.
„OPG Ondina“ nudit će istarsku maneštru s fažolom i trukinjom, njoke sa žgvacentom od kokoške ili pljukance sa šugom od tovara i sezonsku salatu, domaći štrudl te kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina. Uživanje u ovom meniju osigurajte rezervacijom na broj 092 254 2483.
Konoba „Klarići“ istarsku će kuhinju prezentirati menijem: aperitiv dobrodošlice, pijat „Klarići“ (domaći suhomesnati proizvodi“, ravioli sa sirom ili domaća pašta po izboru sa šugom od kobasica, palačinke sa skutom i kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina. Rezervacije mjesta su putem broja 091 584 5810.
Brojnošću raznolikih jela koja će se nuditi tijekom trajanja manifestacije želi se pokazati bogatstvo kuhinje ruralne Istre te okusi jela spremljenih po starim receptima i od najkvalitetnijih namirnica. Posebna je vrijednost „Jela iz pinjate“ i u činjenici da se manifestacija održava u predsezoni kada u Istri boravi manje gostiju, a kroz manifestaciju se stvara dodatan motiv dolazaka u destinaciju, potiče lokalno gospodarstvo te doprinosi percipiranju Istre kao destinacije cjelogodišnjeg turizma.
Cilj je promicati kulturu popravljanja, ponovne upotrebe i upcyclinga umjesto odlaganja istih i doprinosa rastućem problemu tekstilnog otpada
Dal 1948 al 1951, le mule e i muli istriani i ga lavorà ala posa dela famosa ferovia Lupoglav (Lupogliano) -Štalije (Stallie), che la saria ogi la nostra ferovia imbriaga. Ogi la xe in disuso, tuta storta, scavassada e mal messa, proprio come xe in genere xe mal messa la ferovia in Istria
Manifestacija slavi bogatstvo lokalne jezične baštine i potiče očuvanje istarskog kulturnog identiteta
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.