Najmlađi borci judo kluba Istarski borac Pula ostvarili sjajne rezultate
Mlada Helena Basta proglašena i za najbolju natjecateljicu u uzrastu curica do 12 godina
Sve radionice održavaju se od 17 do 21 sat u Centru za posjetitelje Maraston, a broj mjesta je ograničen, stoga se valja prijaviti
Sve radionice održavaju se od 17 do 21 sat u Centru za posjetitelje Maraston, a broj mjesta je ograničen, stoga se valja prijaviti
U Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi tijekom studenog će se održati tri kulinarske radionice pod nazivom “Show cooking – slow food”, koje će ponovno spojiti vrhunske chefove, lokalne proizvođače, istarska vina i maslinova ulja u jedinstvenom doživljaju gastronomije i druženja.
Radionice su osmišljene kako bi predstavile spoj tradicionalnih istarskih recepata i modernih kulinarskih tehnika, s naglaskom na korištenje autentičnih, lokalnih namirnica. Cilj projekta je potaknuti cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma Vižinade i istaknuti Centar za posjetitelje Maraston kao mjesto susreta gastronomije, kulture i povijesti. U prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu, danas uređenom u suvremeni centar s vrhunski opremljenom kuhinjom, ljubitelji kulinarstva moći će naučiti nove tehnike, upoznati male proizvođače i uživati u spoju okusa, mirisa i druženja.
Prva radionica održat će se 14. studenog, a vodit će je poznati istarski chef Siniša Cerin, koji će polaznicima pokazati kako tradiciju može oživjeti suvremenim pristupom kuhanju. Jela koja će se pripremati pratit će odabrana vina Giulio Ferenac i maslinova ulja Rinolio, čime će cijelo iskustvo poprimiti autentičan istarski karakter.
Tjedan kasnije, 21. studenog, kuhinju Centra Maraston preuzet će Gaia Zec, mlada chefica poznata po svom svježem i kreativnom pristupu tradicionalnim jelima. Njezina radionica donosi spoj elegancije i jednostavnosti, uz vinsku pratnju vina Sosich i maslinovih ulja Vias Oliveti, a sudionici će imati priliku doživjeti kako poznati istarski okusi mogu zablistati u novom, modernom izdanju.
Završna radionica održat će se 28. studenog, kada će pred polaznike stati Sanja Bilas, autorica portala Veganistra.com, poznata po svojoj strasti prema zdravoj i biljnoj prehrani. Njezin će veganski meni ponuditi maštovite i sezonske kreacije – tagliatelle u šugu s okusom mora kao predjelo, istarski ombolo s kiselim zeljem i kobasicama u veganskoj interpretaciji kao glavno jelo te crostatu s makom i butternut bundevom za kraj. Uz Sanjina jela poslužit će se vina Bruno Ferenac i maslinova ulja OPG Bajkin, čime će se zaokružiti još jedno izdanje projekta koji slavi istarsku gastronomiju u svim njezinim oblicima.
Sve radionice održavaju se od 17 do 21 sat u Centru za posjetitelje Maraston, a cijena sudjelovanja iznosi 40 eura po osobi. Broj mjesta je ograničen, a prijave su moguće putem e-maila info@tz-vizinada.hr ili na broj 099 307 1512.
Organizator ciklusa “Show cooking – slow food” je Turistička zajednica općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Mlada Helena Basta proglašena i za najbolju natjecateljicu u uzrastu curica do 12 godina
Proširen je betonski plato okolo stola za stolni tenis, sanirana je anti stres podloga te su obojani i popravljeni drveni dijelovi igrala
Godišnji ciklus u životu čopora, te razdoblja u životu vukova biti će predočena životnim pričama nekih vukova koje je Josip Kusak osobno pratio telemetrijski u Hrvatskoj i u drugim državama
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.