Život

DOMAGOJ JAKOPIĆ PLIVA OKO ISTARSKOG POLUOTOKA

U četvrtak u Medulinu na plaži hotela Belvedere doček Ribafisha

Projekt RokPoluotok ima za cilj očuvanje okoliša, edukaciju djece o ekologiji te promoviranje zdravog života i aktivnosti na otvorenom. Program događanja obuhvaća edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zabavne igre


 
1 min
Istra24
foto: TZ Medulin

Projekt RokPoluotok ima za cilj očuvanje okoliša, edukaciju djece o ekologiji te promoviranje zdravog života i aktivnosti na otvorenom. Program događanja obuhvaća edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zabavne igre

U četvrtak, 11. srpnja, održat će se doček Domagoja Jakopića "Ribafish" u sklopu projekta RokPoluotok – Plivanje oko Istarskog poluotoka. Mjesto radnje je plaža Belvedere ispred hotela Park Plaza Belvedere u Medulinu s početkom u 10 sati.

Projekt RokPoluotok ima za cilj očuvanje okoliša, edukaciju djece o ekologiji te promoviranje zdravog života i aktivnosti na otvorenom. Program događanja obuhvaća edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zabavne igre.

Poznati hrvatski food bloger, voditelj i profesor geografije u mirovini, Domagoj Jakopović Ribafish, nakon što je u razdoblju od 2019. do 2022. godine doplivao do svih naseljenih hrvatskih otoka, pokrenuo je novu akciju. Tijekom dvije godine, Ribafish će pokušati oplivati najveći hrvatski poluotok, Istru. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, ljeta 2024. i 2025. godine. Ovog ljeta planira plivati od Pule do Savudrije, a projekt će obuhvatiti i dio Primorsko-goranske županije.

Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi. Kroz predavanja, radionice i druženja na plažama, želimo provesti nekoliko sati na otvorenom u igri i zabavi, te pokazati kako je sve bolje kada je u ravnoteži i kada se više vremena provodi na svježem zraku, a manje uz ekrane.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.