Degustacija tipičnih jela Galižane stigla je do svog sedamnaestog izdanja. Ove će se godine održati u ponedjeljak, 4. kolovoza, kao i uvijek na rukometnom igralištu pokraj Zajednice Talijana, organizatora događanja.
Posebnost ove manifestacije jest u tome što jela pripremaju i prodaju aktivisti iz raznih Zajednica Talijana, i to ne samo iz okolnih mjesta, već i iz one u Lipiku. Iz Slavonije tako stižu palenta sa salamom od konjskog mesa i sirom te šljivovica.

foto: Valter Zanco
Na štandu Zajednice Talijana iz Bala moći će se kušati palenta s tripicama, dok će se na onome Zajednice Talijana iz Galižane nuditi makaruni s umakom od pijetla, palenta s puževima, palenta s divljači, maneštra, domaći keksi i fritule. Među slasticama, iz Šišana dolaze "bussoladi".
Večer će uljepšati pjevači Zajednice Talijana iz Svetog Lovreča Babići te Orkestar Novanta iz Trsta.

foto: Valter Zanco
Predsjednica Zajednice Talijana Galižane Debora Moscarda i predsjednik Izvršnog odbora ZT-a Pietro Demori zahvaljuju svim sudionicima, a posebno volonterima galižanske Zajednice Talijana koji se svake godine pretvaraju u kuhare kako bi pripremili jela za degustaciju.
Početak je u 20 sati.