westpointdugi
Život

Ekskluzivni gastro - enološki spektakl:

U porečki Spinnaker dolaze gastro zvijezde Hrvoje Kroflin i Marko Turković

U subotu 23. studenog Kroflinu će se u Spinnakeru pridružiti ekipa renomirane pelješke vinarije Miloš, a jela Marka Turkovića, koji kuha 14. prosinca, bit će popraćena jedinstvenim vinima Piquentum. Osim večera s Kroflinom i Turkovićem, u Spinnakeru se priprema i velika novogodišnja večera koju potpisuje glavni chef restorana Goran Hrastovčak


 
3 min
Istra24
Hrvoje Kroflin

U subotu 23. studenog Kroflinu će se u Spinnakeru pridružiti ekipa renomirane pelješke vinarije Miloš, a jela Marka Turkovića, koji kuha 14. prosinca, bit će popraćena jedinstvenim vinima Piquentum. Osim večera s Kroflinom i Turkovićem, u Spinnakeru se priprema i velika novogodišnja večera koju potpisuje glavni chef restorana Goran Hrastovčak

Za ljubitelje vrhunske gastronomije i enologije, Valamarov restoran Spinnaker, smješten na porečkoj rivi, pripremio je tri izuzetna događaja koja će obilježiti kraj godine. U studenom i prosincu u sklopu Spinnaker Gourmet Stagea svi posjetitelji će moći uživati u kreacijama trojice karizmatičnih hrvatskih chefova čija jela osvajaju svojim specifičnim karakterom i tehnikama pripreme.

Prvi događaj održava se u subotu, 23. studenog, gostovanjem Hrvoja Kroflina, priznatog chefa restorana ManO2 i kandidata za svjetsku The Best Chef nagradu treću godinu za redom. Kroflin je danas sinonim za kreativnu autorsku kuhinju. Njegov jedinstven i strastven gastronomski potpis garantira elaborirana i savršeno precizno pripremljena jela uz bogatstvo okusa i tekstura, pa ne čudi da ga poznavatelji scene i gastro kritičari proglašavaju jednim od uvjerljivo najboljih hrvatskih chefova koji nedvojbeno zaslužuje Michelinovu zvjezdicu.

Kroflinova jela u Spinnakeru bit će uparena vinima iz Miloš vinarije s Pelješca, čije kapljice odišu autentičnošću pelješkog terroira. Frano Miloš je, naime, utemeljitelj modernog pelješkog vinarstva i jedan od predvodnika u proizvodnji prirodnih vina u Hrvatskoj, a posljednjih godina, zajedno sa svojim sinovima Josipom i Ivanom, radi vina koja odlikuju elegancija, dubina i trajnost.

Druga po redu večera održava se u subotu 14. prosinca kada u goste dolazi chef Marko Turković iz zagrebačkog Bekala.

Poznat po kuhanju na vatri, Turković će pokazati kako vanserijska namirnica i neočekivane tehnike pripreme hrane stvaraju iznenađujuću sinergiju okusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. I Turković servira hranu visokog svjetskog ranga, izvlačeći iz namirnice najčišće, najizazovnije i najkompleksnije moguće okuse, zbog čega ga i smatraju jednim od najuzbudljivijih chefova u Hrvatskoj. Uz iskonske okuse iz njegove kuhinje, gosti će uživati u vinima Piquentuma, istarske vinarije koja donosi autentične izraze malvazije, terana i refoška, podižući ovu večer na novu razinu hedonizma. Dimitri Brečević, jedan od začetnika ekološkog vinarstva u Istri, završio je enologiju u Bordeauxu, iskustvo stjecao u vinarijama od Francuske do Novog Zelanda, a dugo je godina bio i najbliži suradnik legendarnom Giorgiju Claiju.

Finale ove gastro-enološke serije održat će se 31. prosinca kada će Spinnaker biti domaćin spekatkularne večere za doček Nove godine uz svog glavnog chefa Gorana Hrastovčak, čiji je prepoznatljiv način interpretacije lokalnih istarskih jela, nedavno Spinnakeru priskrbio Michelinovu preporuku.

„Ovaj ciklus večera predstavlja vrhunac naše gastro ponude i priliku za istinske gurmane da dožive ono najbolje od hrvatske kulinarske scene. S chefovima Kroflinom, Turkovićem i Hrastovčakom, te vrhunskim vinima iz regije, kreirat ćemo nezaboravan doživljaj u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto jedinstveno. Spinnaker je idealna lokacija za ovakve ekskluzivne večere što potvrđuje i nedavno priznanje svjetski cijenjenog Michelinovog vodiča. Posebno nas raduje što će obje vinarije, Miloš i Piquentum, za ovu priliku izvaditi i neka posebna, vanserijska vina, od kojih će se neka prvi put naći pred širom publikom baš u Spinnakeru“, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Od autorskih ekstravagantnih jela, preko savršeno uravnoteženih ekspresivnih i elegantnih kreacija, sve do moderne interpretacije autentične istarske kuhinje, svaka od triju večera u Spinnakeru predstavlja priliku za nova istraživanja i uživanja.

Svim gostima Spinnakera koji dolaze na ove posebne večere bit će osiguran besplatan parking na Valamarovom parkiralištu na Žatiki (adresa Karla Huguesa 26, Poreč), odakle će imati i besplatan prijevoz do restorana i natrag.

Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto se može rezervirati putem linka ili pozivom na +385 52 400 804.


Nastavite čitati

Istra
 

Crna statistika s istarskih cesta poprima obrise epidemije: ove godine već 12 poginulih u prometu

Na državnoj cesti 75 na području Umaga, kod skretanja za mjesto galici, dogodila se prometna nesreća između motocikla i osobnog automobila, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala. Ovo je 12. žrtva prometnih nesreća ove godine u Istri, dok ih je u cijeloj prošloj godini bilo devet * Objavili smo danas intervju s Anom Bačić i Andreom Vidović iz Udruge Proces - koja već sedam godina predstavlja okosnicu borbe za prava LGBTQIA+ zajednice - s kojima smo razgovarali uoči parade ponosa koja će se održati u Puli 21. lipnja * Prisjetili smo se i Vladimira Gortana 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.