Život

kad završi nastava

U Poreču djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova


 
3 min
Istra24

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova

Za najmlađe sugrađane u Poreču, uz financijsku podršku Grada Poreča-Parenzo već su desetljećima organizirani brojni ljetni programi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu.

Grad Poreč-Parenzo organizira, odnosno financira takve programe s ciljem da se roditeljima pomogne, a djeci praznici ispune dobrim provodom. Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča.

Ljetni kamp Poreč

Najmasovniji je Ljetni kamp Poreč, u organizaciji Društva Naša djeca Poreč i uz potporu Grada Poreča-Parenzo i uz suradnju s tvrtkom Valamar Riviera d.d., koji će i ove će godine okupiti veliki broj djece. Prijaviti se mogu djeca od navršene 5. godine života do završenog 4. razreda osnovne škole, a prednost upisa imati će djeca s prebivalištem na području Grada Poreča, kojima boravak u Dječjem ljetnom kampu 2024. sufinancira Grad.

Djeca u ovom će u  Ljetnom kampu uživati u sportskim, kreativnim, te edukativnim aktivnostima. Ove godine Kamp započinje s radom 8. srpnja i traje do 17. kolovoza.  DND Poreč će upise početi vršiti od ponedjeljka 20. svibnja u 9 sati, do petka, 24. svibnja u 15 sati. Upisi se mogu obaviti isključivo preko njihove web stranice, a informacije se mogu dobiti u tom razdoblju na broj telefona 091 113 3334.

Ljetne aktivnosti planiraju i porečke plesne udruge.

Sportski plesni klub USB Poreč održat će plesni kamp u dvije smjene i to od 1. do 20. srpnja. i od 22. srpnja do 3. kolovoza u skupinama djece podijeljene prema uzrastu djece od 6 do 14 godina. 

Studio za izvedbenu umjetnost MOT08 planira održati svoj ljetni kamp u dva termina i to od 1 do 13. srpnja te 15 do 27. srpnja, uz ljetne radionice, ples, ali i boravak na Gradskom kupalištu, za djecu od 5 do 12 godina.
           

  

I ove godine će porečki sportski klubovi provesti aktivno ljeto.

Odbojkaški klub Poreč organizira ljetni kamp na otvorenom od 24. do 29. lipnja i od 1. do 6. srpnja za djecu od 7 do 14 godina, Rukometni klub Poreč aktivnosti organizira od 15. srpnja do 2. kolovoza na Gradskom kupalištu, te u dvoranama, za uzrast godište 2010. i mlađi. Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč, upise otvara u ponedjeljak 20. svibnja za sve zainteresirane u dobi od 5 godina i stariji.

Atletski klub Maximvs planira ljetne aktivnosti na otvorenom za djecu od 7 do 14 godina u tri termina i to od 1. do 6. srpnja, od 8. do 13. srpnja., te od 15. do 20. srpnja. Nogometni klub Jadran Poreč svoj ljetni kamp u Zelenoj laguni planira  će organizirati od 24. do 29. lipnja i od 1.do 6. srpnja., a namijenjen je djeci od 6 do 13 godina.

Košarkaški klub Poreč u suradnji s Košarkaškim klubom Petrinja  organizira kamp u Lanterni samo za svoje članove krajem kolovoza, dok će jedriličari iz Jedriličarskog kluba Horizont svoja jedra razviti u četiri smjene od 24. lipnja do 6. srpnja., od 8.do 19. srpnja, od 22. srpnja do 2. kolovoza. i od 5.do 16. kolovoza u ovom programu mogu sudjelovati djeca u dobi do 13 godine starosti, a preduvjet je samostalno plivanje.

Svoje će ljetne kampove organizirati i Judo klub Istra – Poreč u dvorani Intersport od 24. lipnja do 7. sprnja.

Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova.

Grad Poreč-Parenzo i ove godine planira organizaciju programa Ljetni kamp plus, namijenjenog djeci polaznicima Posebnog odjela Osnove škole Poreć, koji je lani imao svoje prvo uspješno izdanje.


FOTO: Privatna ahriva klubova

Nastavite čitati

Istra
 

PETROVA tradicionalna pučka fešta 29. lipnja u Marčani

Večernji glazbeni program kreće u 21 sat nastupom odličnog Alfa Time Banda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice. U 22.30 sata na pozornicu dolazi popularna Ivana Kovač s bendom. Zaplešite uz hitove "To se desi", "Lom", "Nisi prvi, a ni zadnji", "Ovisan", "Crno vino, crne oči", "Srećo i tugo", "Tvoja mala"... 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.