Život

CILJ JE MLADIMA PREDSTAVITI POLICIJSKE AKTIVNOSTI

(VIDEO i FOTO) U pulskom Pattinaggiu održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske

Svi mladi koji se odluče na ovaj poziv, zasigurno neće biti razočarani, ovo je dinamičan posao, upoznaje se jako puno ljudi, ima lijepih ali i teških trenutaka u kojima vam kolege pomognu da ih prevladate, poručio je mladi policajac David Biljuh iz Policijske postaje Pula


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Svi mladi koji se odluče na ovaj poziv, zasigurno neće biti razočarani, ovo je dinamičan posao, upoznaje se jako puno ljudi, ima lijepih ali i teških trenutaka u kojima vam kolege pomognu da ih prevladate, poručio je mladi policajac David Biljuh iz Policijske postaje Pula

Kako bi mladima i djeci predstavili svoj rad, Policijska uprava istarska danas je održala Dan otvorenih vrata u pulskom Pattinaggiu. Tribine Sportskog centra Mirna popunila su djeca iz osnovnih škola i vrtića, pažljivo promatrajući demonstracije policijskih aktivnosti.

Na početku predstavljanja djelatnici interventne policije pokazali su svoje vještine u sprječavanju raznih kriminalnih radnji prilikom svladavanja i privođenja osumnjičenika.

Policijski pas, belgijska ovčarka Bella demonstrirala je svoju vještinu brzog pronalaženja narkotika za što je od okupljene djece dobila veliki pljesak.

Pripadnici policije su pokazali i kako se rukuje s kratkim i dugim oružjem, što zahtjeva posebnu vještinu i koncentraciju.

Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske poručila je da se ovaj događaj organizira povodom raspisivanja dva natječaja za policijske djelatnike, prvi za one koji su završili prva dva razreda srednje škole i nisu stariji od 19 godina, te za učenike koji su završili srednju školu te se žele prekvalificirati za zanimanje policajca, a nisu stariji od 28 godina. Sokač je navela i brojne pogodnosti koje pruža školovanje za policajca, od besplatnog smještaja i prehrane za vrijeme školovanja, do udžbenika, policijske odore te besplatno polaganje vozačkog ispita ako nije položen.

Suzana Sokač i Alen Klabot

Načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot istaknuo je činjenicu kako se iz Istre prijavljuje nešto manje zainteresiranih za policijsko zanimanje.

- Ne smatramo to nekim velikim problemom, ovisno o procijeni situacije dobijemo ispomoć tijekom turističke sezone, te također procjenjujemo rizik, pa s potrebama postaja reguliramo stanje na terenu. Što se tiče ovog događaja, cilj nam je privući mlade za zanimanje policajca ali i širu javnost upoznati s našim poslovima i zadaćama. U školama održavamo puno promotivnih aktivnosti s kojima predstavljamo naš posao, a tako i privući mlade ljude za policijsko zanimanje, poručio je Klabot.

Jedan od mlađih djelatnika u Policijskoj postaji Pula David Biljuh kazao je da voli svoje zanimanje, te namjerava i nadalje ulagati u svoje obrazovanje kako bi jednog dana radio u kriminalističkoj policiji

- Svi mladi koji se odluče na ovaj poziv, zasigurno neće biti razočarani, ovo je dinamičan posao, upoznaje se jako puno ljudi, ima lijepih ali i teških trenutaka u kojima vam kolege pomognu da ih prevladate, poručio je mladi policajac.

David Biljuh


Nastavite čitati

Pula
 

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE Najutjecajnija figura suvremenog plesa Meg Stuart dolazi u Pulu!

Meg Stuart osvojila je Zlatnog lava za životno djelo na Biennale di Venezia * Meg Stuart obilježila je svjetsku plesnu scenu. Prije 30 godina osnovala je svoju kompaniju 'Damaged Goods', koja je postala poznata po svojim inovativnim i provokativnim izvedbama * "Stuartina sposobnost da kroz dinamične i emotivne izvedbe prenese složene ljudske emocije i stanja, duboko me je inspirirala", kaže nam Matija Ferlin

Pula
 

Poslovni kvadrati. U zakup se nude tri prostora na Verudi

U Puli su daju tri prostora, sva tri na Verudi, a u ponudi je 50 četvornih metara u prizemlju Negrijeve 37, po početnoj cijeni od 796,34 eura. Ponovno se nudi 80 kvadrata na adresi Kamenjak 3, za koje je početna zakupnina 955,68 eura. Treći prostor nalazi se u Banovčevoj 8, a riječ je o deset kvadrata u prizemlju zgrade za kojih se traži početnih 159,27 eura mjesečno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.