Život

"Show cooking - slow food"

Završio ciklus kulinarskih radionica u Vižinadi, za svaku se tražilo mjesto

Radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije


 
2 min
Istra24
foto: Sebastijan Skoko

Radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije

U Vižinadi je završio ovogodišnji ciklus kreativnih kulinarskih radionica "Show cooking - slow food" na kojima su vrhunski chefovi polaznike učili kako spravljati tradicionalne istarske namirnice na nov i maštovit način. U Centru za posjetitelje Maraston održane su ukupno četiri radionice koje su bile maksimalno popunjene, a za svaku se tražilo i mjesto više. Okupile su brojne zaljubljenike u gastronomiju čime je još jednom potvrđen iznimno velik interes za ovakav oblik edukacije i promocije lokalnih proizvoda.

Na prvoj radionici mlada i perspektivna chefica Gaia Zec pokazala je kako spraviti punjene njoke, ispeći ombolo da bude fantastično sočan i pripremiti desert od sladoleda i muškata, pri čemu su se sva jela u opuštenoj, kreativnoj i inspirativnoj atmosferi sljubljivala s vinima Arman Marijan Wines.

foto: Sebastijan Skoko

Sljedeća radionica bila je pod vodstvom bivšeg člana žirija Masterchefa, dobro znanog Damira Tomljanovića. Poveo je polaznike na jedinstveno kulinarsko putovanje na kojem su od ovog vrhunskog chefa naučili skuhati krem juhu od cvjetače s kestenom, rižoto od cikle s kajmakom i filet romba s arancinima od kozjeg sira. Sve se kušalo  uz odabrana vina vinarije Vina Deklić iz Vižinade.

foto: Sebastijan Skoko

Uslijedila je radionica uz kulinarsku čaroliju chefa Siniše Cerina iz hotela Grand Park Rovinj. Na jelovniku su se našle delicije poput telećeg tartara, rižota s ciklom i gorgonzolom, janjećeg karea te posebnih cukerančića s crvenim vinom i dunjom. Sve to su savršeno upotpunila vina Giulio Ferenac Wines iz Vižinade, a polaznici su uživali u spoju vrhunskih namirnica i inovativnih tehnika pripreme.

foto: Sebastijan Skoko

A kao posebno iznenađenje naknadno je dodana još jedna radionica koju je također održao chef Siniša Cerin, i na njoj je predstavio jedinstvene blagdanske okuse. Oduševio je sve polaznike spravljajući carpaccio od brancina s dehidriranom narančom, confit brancina s kroketima od kozica i kulena, i desert od skute sa smokvama u crvenom vinu. Svako jelo bilo je savršeno upareno s vinima vinarije Sosich Wines iz Vižinade, čime je doživljaj bio potpun.

foto: Sebastijan Skoko

Podsjetimo, radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije. "Show cooking – slow food" organizirala je Turistička zajednica općine Vižinada uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.


Nastavite čitati

Istra
 

ŠTETA VIŠE TISUĆA EURA Počistili im osobne račune

U prvom je slučaju prijevare 65-godišnjak u prosincu prošle godine putem elektroničke pošte i telefona kontaktirao platformu za trgovanje kriptovalutama, a nepoznati počinitelji su mu lažno prikazali da posjeduje određeni iznos na računu u banci od zarade kriptovalutama. Kako bi dobio novac, oštećeni im je ustupio svoje osobne podatke, no kako mu je ubrzo skinut novac s računa, shvatio je da je prevaren te je događaj prijavio policiji

Istra
 

U Poreču besplatan ulaz za utakmice President's Cupa

Ulaz u Žatiku za sve preostale utakmice President´s Cupa, natjecanja na SP-u za plasman od 25. do 32. mjesta, koje se u cijelosti igra u Poreču, počevši već od srijede, 22. siječnja, za sjevernu (montažnu) tribinu biti besplatan. Svi koji žele doći u Žatiku mogu besplatne ulaznice preuzeti na blagajni dvorane Žatika svakog igračkog dana od 12.00 do 18.30 sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.