Edo Maajka nakon gotovo dva desetljeća u Lamparni
Večer otvara Ver Ballem, dok je za glazbenu selekciju prije i nakon koncerta zadužen DJ Sanjin
Radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije
Radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije
U Vižinadi je završio ovogodišnji ciklus kreativnih kulinarskih radionica "Show cooking - slow food" na kojima su vrhunski chefovi polaznike učili kako spravljati tradicionalne istarske namirnice na nov i maštovit način. U Centru za posjetitelje Maraston održane su ukupno četiri radionice koje su bile maksimalno popunjene, a za svaku se tražilo i mjesto više. Okupile su brojne zaljubljenike u gastronomiju čime je još jednom potvrđen iznimno velik interes za ovakav oblik edukacije i promocije lokalnih proizvoda.
Na prvoj radionici mlada i perspektivna chefica Gaia Zec pokazala je kako spraviti punjene njoke, ispeći ombolo da bude fantastično sočan i pripremiti desert od sladoleda i muškata, pri čemu su se sva jela u opuštenoj, kreativnoj i inspirativnoj atmosferi sljubljivala s vinima Arman Marijan Wines.
Sljedeća radionica bila je pod vodstvom bivšeg člana žirija Masterchefa, dobro znanog Damira Tomljanovića. Poveo je polaznike na jedinstveno kulinarsko putovanje na kojem su od ovog vrhunskog chefa naučili skuhati krem juhu od cvjetače s kestenom, rižoto od cikle s kajmakom i filet romba s arancinima od kozjeg sira. Sve se kušalo uz odabrana vina vinarije Vina Deklić iz Vižinade.
Uslijedila je radionica uz kulinarsku čaroliju chefa Siniše Cerina iz hotela Grand Park Rovinj. Na jelovniku su se našle delicije poput telećeg tartara, rižota s ciklom i gorgonzolom, janjećeg karea te posebnih cukerančića s crvenim vinom i dunjom. Sve to su savršeno upotpunila vina Giulio Ferenac Wines iz Vižinade, a polaznici su uživali u spoju vrhunskih namirnica i inovativnih tehnika pripreme.
A kao posebno iznenađenje naknadno je dodana još jedna radionica koju je također održao chef Siniša Cerin, i na njoj je predstavio jedinstvene blagdanske okuse. Oduševio je sve polaznike spravljajući carpaccio od brancina s dehidriranom narančom, confit brancina s kroketima od kozica i kulena, i desert od skute sa smokvama u crvenom vinu. Svako jelo bilo je savršeno upareno s vinima vinarije Sosich Wines iz Vižinade, čime je doživljaj bio potpun.
Podsjetimo, radionice "Show cooking – slow food" u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma, ali i Centra za posjetitelje Maraston te drugih brojnih vrijednosti Vižinade kao destinacije. "Show cooking – slow food" organizirala je Turistička zajednica općine Vižinada uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Večer otvara Ver Ballem, dok je za glazbenu selekciju prije i nakon koncerta zadužen DJ Sanjin
Iz Županije ne smatraju da javnost treba biti upoznata s detaljima ostavki u IDZ-u, a na prozivke medicinskih sestara umaške hemodijalize reagirali su tek kad su ih one to službeno zatražile
Istarska županija odlučila je zatvoriti oči pred problemima u Istarskim domovima zdravlja, dok medicinske sestre iz umaške ispostave upozoravaju na kaos i loše uvjete rada. Detaljnije o tome čitajte sutra
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.