Baštardini i Pravi

Prijatelji životinja:

Cijepljenje i označavanje besplatno za životinje iz Ukrajine

Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno, izvjestili su u nedjelju Prijatelji životinja


 
1 min
HINA
Foto: Srećko Niketić

Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno, izvjestili su u nedjelju Prijatelji životinja

Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno, izvjestili su u nedjelju Prijatelji životinja.

Te ustanove, napominje udruga, objavile su detaljne upute te popis veterinarskih organizacija i praksi koje će bez naplate provoditi mjere cijepljenja protiv bjesnoće, dehelmintizacije i označavanja.

Obaveza ispunjavanja obrasca za sve životinje koje su došle iz Ukrajine ujedno je i uvjet za dobivanje tih usluga.

U objavi se naglašava da će nakon zaprimanja ispunjenog obrasca Veterinarska inspekcija obići pristigle životinje te se mole njihovi skrbnici da do tada ograniče kontakte s drugim životinjama.

Naglašavaju da se izdana naredba odnosi isključivo na životinje koje dolaze sa svojim skrbnicima, a dovođenje napuštenih životinja iz Ukrajine je protuzakonito.

Iz udruge stoga pozivaju sve da na njihovoj stranici provjere druge načine pomoći, poput prikupljanja donacija u robi i novcu, volontiranja i pomoći na terenu.

Također mole sve koji mogu da ispune prijavnicu za prihvat ljudi sa životinjama koje dolaze iz Ukrajine jer se njihov broj stalno povećava.

Na svojoj stranici Prijatelji životinja objavili su upute Ministarstva poljoprivrede te obrazac i na ukrajinskom jeziku.


Nastavite čitati

Grbin: Most je zadnji s kojima bismo razgovarali o pravima manjina

Na optužbu Mosta da je SDP držao leđa HDZ-u u ovom slučaju, Grbin je poručio da s Mostom mogu zajednički nastupati i razgovarati o borbi protiv korupcije, lopovskoj HDZ-ovoj vladavini, ali ne i o položaju nacionalnih manjina, istospolnih zajednica i žena. Oni su zadnji koje bismo na tim temama pitali za savjet, istaknuo je predsjednik SDP-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.