Baštardini i Pravi

nađena na Visu u teškom stanju

Glavata želva Žorž oporavlja se u Puli

U pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Žorž će primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane. Jedinka glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, pronađena je u vrlo teškom stanju


 
1 min
Borka Petrović
Fotografija: dr. M. GAVRANOVIĆ

U pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Žorž će primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane. Jedinka glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, pronađena je u vrlo teškom stanju

Centar za oporavak morskih kornjača, koji djeluje u pulskom Aquariumu, zaprimio je krajem godine Žorža, jedinku glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, koja  je pronađenu u vrlo teškom stanju.

Skupina djece naišla je na ozlijeđenu morsku kornjaču 21. prosinca na obalama otoka Visa. Kornjača je po protokolu brzo zbrinuta te je transportirana u Split kod veterinara dr. Marija Gavranovića koji je jedinku pregledao te joj amputirao ishemičnu desnu, prednju peraju.

Na peraji su bile vidljive teške ozljede, za koje veterinari pretpostavljaju da su nastale uslijed uplitanja u ribarsku mrežu.

Potom je Žorž prebačen u pulski centar gdje će i dalje primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane za jedinku, doznajemo iz Aquariuma Pula.

Uz Žorža, trenutno se u Centru oporavljaju još tri jedinke: Mini Koko, Victoria i Luka Amadeo, čiji se povratak u more očekuje početkom ljeta.


Foto: dr. Mario Gavranović/Aquarium Pula

Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.