Baštardini i Pravi

nađena na Visu u teškom stanju

Glavata želva Žorž oporavlja se u Puli

U pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Žorž će primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane. Jedinka glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, pronađena je u vrlo teškom stanju


 
1 min
Borka Petrović
Fotografija: dr. M. GAVRANOVIĆ

U pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Žorž će primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane. Jedinka glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, pronađena je u vrlo teškom stanju

Centar za oporavak morskih kornjača, koji djeluje u pulskom Aquariumu, zaprimio je krajem godine Žorža, jedinku glavate želve, duljine oklopa od 40 centimetara te težine od 16 kilograma, koja  je pronađenu u vrlo teškom stanju.

Skupina djece naišla je na ozlijeđenu morsku kornjaču 21. prosinca na obalama otoka Visa. Kornjača je po protokolu brzo zbrinuta te je transportirana u Split kod veterinara dr. Marija Gavranovića koji je jedinku pregledao te joj amputirao ishemičnu desnu, prednju peraju.

Na peraji su bile vidljive teške ozljede, za koje veterinari pretpostavljaju da su nastale uslijed uplitanja u ribarsku mrežu.

Potom je Žorž prebačen u pulski centar gdje će i dalje primati već propisanu terapiju, a obzirom da je i vidno neuhranjen, primijenit će se i poseban protokol ishrane za jedinku, doznajemo iz Aquariuma Pula.

Uz Žorža, trenutno se u Centru oporavljaju još tri jedinke: Mini Koko, Victoria i Luka Amadeo, čiji se povratak u more očekuje početkom ljeta.


Foto: dr. Mario Gavranović/Aquarium Pula

Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.