Biznis

TRG PORTARATA 2

CENTAR PULE DOBIVA NOVI RESTORAN S LOKALNOM GASTRO PRIČOM Vlasnik Toni Draguzet: 'Zvat će se Gagliardo jer me tako zvala moja baba Ana z Kujići!'

„Željeli smo u centar grada unijeti jednu novu energiju otvaranjem ovog lokala koji će raditi cijelu godinu i imati cijene pristupačne domaćim ljudima. Svaki će se moći sisti i pojisti ništo kvalitetno bez straha“ govori nam Draguzet


 
2 min
Martina Pereša

„Željeli smo u centar grada unijeti jednu novu energiju otvaranjem ovog lokala koji će raditi cijelu godinu i imati cijene pristupačne domaćim ljudima. Svaki će se moći sisti i pojisti ništo kvalitetno bez straha“ govori nam Draguzet

Za nekoliko dana centar Pule bit će bogatiji za novi restoran.

U petak u 20 sati, na lokaciji Trg Portarata 2, otvara se naime Istrian street food & wine Gagliardo by Boccaporta.

Riječ je o gradskom prostoru u kojem se donedavno nalazila trgovina odjećom MAX&Co., a za koji će vlasnik restorana Toni Draguzet, plaćati najam u visini od tri tisuće eura mjesečno.

- Unutrašnjost je površine 107 kvadrata i može primiti 48 gostiju, dok će na dvije terase moći sjediti maksimalno 40 osoba. Dizajn interijera asocira na bogatu pulsku povijest i ima elemenata Italije i Austro-Ugarske. Željeli smo u centar grada unijeti jednu novu energiju otvaranjem ovog lokala koji će raditi cijelu godinu, i imati cijene pristupačne domaćim ljudima, kao što je to slučaj i u našem restoranu Boccaporta. Svaki će se moći sisti i pojisti ništo kvalitetno bez straha, govori nam Draguzet.

Novi restoran zapošljava 12 djelatnika, a već su osmislili mali ali kvalitetan jelovnik sačinjen od raznih hladnih predjela, burgera s tradicionalnim recepturama, istarskih hot dogova, pašte s tartufima i domaćih slastica.

Buduća terasa novog lokala

- Ponuda je mala, ali kvalitetna. Zasad nećemo imati dostavu, a već najesen uvodimo marende i dnevne menije. Nadamo se da će naš burger naziva Porco ladro, koji sadržava meso s kakovin delamo domaće kobasice, biti dobro prihvaćen. Inače, restoran će se zvati Gagliardo jer me tako zvala moja baba Ana z Kujići. Znate, Gagliardo je vajk bija najveći boškarin u krdu, govori nam kroz smijeh poduzetni Draguzet.

Uvjeren je, kaže, kako će njihov drugačiji pristup street foodu kroz korištenje lokalnih namirnica i vina, te uslugu educiranih konobara, biti pun pogodak za pulsku Portaratu.


Foto: DEAN MLADENOVIĆ

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.